Ontwerp de header 2022

De afbeeldingen in de header moeten weer up-to-date worden. Heb je mooie afbeeldingen hiervoor? Zend hem dan in.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

FORD investeert ruim €272 miljoen euro in Engelse productie

Discussie in 'Ford & Focus nieuws' gestart door Rykers, 18 okt 2021.

 1. Ford pompt meer dan €270 miljoen in zijn productiefaciliteit in het Engelse Halewood. De fabriek die Ford er heeft staan, wordt omgebouwd voor de productie van onderdelen voor elektrische auto's.

  [​IMG]

  Ford heeft in het Engelse Halewood een fabriek staan waar het transmissies bouwt. Ford investeert omgerekend €272,41 miljard om die productiefaciliteit om te bouwen tot een fabriek die onder meer elektromotoren voor elektrische personenauto's en bedrijfswagens gaat maken.

  Ford zegt dat de eerste elektromotoren de fabriek medio 2024 zullen verlaten. Jaarlijks moeten er zo'n 250.000 elektromotoren gebouwd worden. De hervormingsplannen komen natuurlijk niet uit de lucht vallen. Vanaf 2030 wil Ford in Europa alleen nog elektrische auto's verkopen. Vanaf dat jaar moet ook zo'n twee derde van de bedrijfswagens die Ford in Europa verkoopt of volledig elektrisch zijn, of voorzien zijn van een plug-in hybride aandrijflijn. Ford brengt in 2023 een elektrische personenauto op de markt die in Keulen gebouwd wordt. Die auto maakt zeer waarschijnlijk gebruik van het MEB-platform van Volkswagen. Daarnaast gaat Ford vanaf 2023 in Turkije een elektrische versie van de nieuwe Transit Custom bouwen, een auto waar Volkswagen op zijn beurt waarschijnlijk een eigen versie van krijgt. Daarnaast gaat Ford in het Roemeense Craiova ook een bedrijfswagen bouwen, een nieuw model waar in 2024 ook een elektrische versie van komt.


  [Via Autoweek]
   
 2. vanaf 2030 alleen elektrisch in de EU :think:
  maar waarom dan voor onderdelen en de Transit Custom kiezen voor landen buiten de EU :confused:
   
 3. #3 Iodokus, 18 okt 2021
  Laatst bewerkt: 18 okt 2021
  Het zijn Amerikanen Gerard, die zien dat verschil niet :rofl:  Los daarvan gaat het nu om €270 miljoen (aannemelijk) of €272,41 miljard (lijkt me wat veel) :shrug: Maar goed het is een artikel uit Autoweek en daar is zo’n afrondingsfoutje snel gemaakt.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina