Ontwerp de header 2022

De afbeeldingen in de header moeten weer up-to-date worden. Heb je mooie afbeeldingen hiervoor? Zend hem dan in.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Ford gaat Nugget-campers zelf leveren.

Discussie in 'Ford & Focus nieuws' gestart door Rykers, 6 okt 2021.

 1. [​IMG]

  Ford hoopt een graantje mee te pikken van de huidige campergekte door de Nugget-campers op Ford Transit-basis zelf te gaan aanbieden.

  De Nugget-campers zijn op zich niet nieuw, maar het feit dat Ford ze officieel aanbiedt is dat wel. De Nuggets zijn een product van Ford en de Duitse camperspecialist Westfalia. De campers zijn gebaseerd op de Transit Custom, het op één na grootste Transit-model uit de Ford-familie. De verschillende Nugget-modellen hebben als overeenkomst dat ze de Transit-koets grotendeels intact laten. Dat maakt de Nuggets tot compacte campers, vergelijkbaar met de Volkswagen California en Mercedes V-klasse Marco Polo.

  [​IMG]

  De Nugget is er in veel verschillende uitvoeringen. Er is een versie met een hefdak, zoals de eerdergenoemde concurrenten die ook hebben. Er is echter ook een variant met een vast hoog dak, die daardoor een nogal opmerkelijk voorkomen heeft. De ‘hoge’ Nugget is er bovendien ook in een extra lange uitvoering. Elk model krijgt een driepersoonsbank op de tweede zitrij en een L-vormige keuken achterin mee. Ook krijgen alle uitvoeringen vier slaapplaatsen mee.

  Voor ruige types is de Nugget er ook als Trial, een extra ruige uitvoering met een grille die doet denken aan die van de Ford Raptor. Vierwielaandrijving zit er evengoed niet op, maar een sperdifferentieel wel. Ford levert een aantal verschillende dieselmotoren in de Nugget en biedt keuze uit een handgeschakelde of een automatische versnellingsbak.

  1 oktober lijkt een wat vreemd moment om een camper aan te kondigen, maar Ford stelt dat de Nugget dankzij een verwarmbare achterbank ook inzetbaar is als het wat kouder wordt. Deze bank kan worden omgetoverd tot bed en is ook dan te verwarmen, dus de kou zal dan inderdaad geen probleem meer zijn. Het Nugget-genot begint bij €69.696, maar kan ongetwijfeld ook flink duurder zijn.

  [via autoweek]
   
 2. ohhhhh een verwarmd bed, dat is lekker :sleeping:
   
 3. Campers zijn tegenwoordig hot. Je ziet ze telkens vaker. Ik loop er ook over na te denken om over een aantal jaar als ik mijn pensioen heb er ook een te kopen. Lekker erop uit wanneer je maar wilt. Je hebt nota bene alles bij de hand.
   
 4. Ga maar alvast sparen @jason101 want die krengen worden met de dag duurder.

  Maar inderdaad, als ik met pensioen ben, lijkt me heerlijk!
   
 5. Idd een beetje camper betaal je zo €100k voor..
   
 6. Het zal uiteraard geen nieuwe worden tegen die tijd.
   
 7. Mijn ouders hebben een Nugget uit 2011 gekocht. Best een handig ding.
  Ik snap wel dat Ford er zelf ook een graantje van wil meepikken. Ben alleen benieuwd of de Fiesta-verkopers er een beetje verstand van hebben :D
   

Deel Deze Pagina