1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

FORD FX navigatie

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door Appelboom, 24 okt 2018.

 1. Beste mede Ford gebruikers

  het is mij gelukt om een kopie van een SD te krijgen sd2-FORD_LSRNS_G_WesternEurope v3 software jaar 2016
  als ik deze op SD zet en in mijn auto doe gebeurt er niks welke stap sla ik over ? kan iemand mij verder helpen
   
 2. volgens mij is de V3 versie niet geschikt voor de FX
   
 3. Dit bestand is wel degelijk voor de Travelpilot FX. De "V3" in de bestandsnaam heeft in dit geval niets te maken met de "V" kaarten voor de nieuwere MFD navigatie.


  Het probleem is echter dat de kaarten voor de Travelpilot FX niet zomaar te kopiëren zijn. De Travelpilot FX maakt gebruik van de Bosch/Blaupunkt kopieerbeveiliging welke dermate goed is dat deze tot op heden nog niet is gekraakt.

  De enige manier om deze SD-kaarten succesvol te kopiëren is door een 100% kloon te maken van de originele SD-kaart. Hierbij moet naast het kaartmateriaal op de SD-kaart ook het CID nummer van de SD-kaart gelijk zijn aan het origineel. De Bosch/Blaupunkt kopieerbeveiliging is gebaseerd op het feit dat elke SD-kaart een uniek CID nummer heeft. Het CID nummer van de SD-kaart is versleuteld in de software die op de SD-kaart staat. Wanneer de bestanden worden gekopieerd naar een andere SD-kaart (welke een ander CID nummer heeft) wordt de SD-kaart niet door het systeem geaccepteerd.

  Om een werkende kopie te maken moet je dus gebruik maken van een SD-kaart waarvan het CID nummer kan worden gewijzigd. SD-kaarten waarbij dit mogelijk is zijn normaal gesproken niet in de handel verkrijgbaar. Door een software bug is het bij enkele oudere types Samsung SD-kaarten echter wel mogelijk (voornamelijk bij sommige oudere EVO+ SD-kaarten) om het CID nummer te wijzigen.


  Tenzij je in het bezit bent van een geschikte Samsung SD-kaart waarbij d.m.v. de software bug het CID nummer kan worden gewijzigd is het dus niet zomaar mogelijk om een werkende kopie te maken.

  Lees DIT TOPIC maar eens door. Dit gaat weliswaar over de SD-kaarten voor het nieuwere MFD systeem maar de kopieerbeveiliging en de procedure om de kaarten te kopiëren is identiek voor de Travelpilot FX.
   

Deel Deze Pagina