Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Ford Focus 2019 SYNC3_2938367228_Update niet te installeren

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door joostman, 20 feb 2020.

 1. Hallo ik heb een tweedehands Ford Focus uit 2019 gekocht.
  Deze wilde ik updaten en zag dat deze Sync3, softwareversie 3.3 Build 18201_Product als versie had met een oude map F7 waar mijn huis van 2,5 jaar oud nog niet op staat.
  Via Wifi verbonden met mijn huis en via het update menu geprobeerd, maar hier gebeurde niets. (Ik las dat bijna iedereen dit heeft dat het niet werkt via update...)

  Als ik via de Ford site mijn VIN invul komt er een 2,9GB update: SYNC3_2938367228_Update welke ik netjes download, de drie bestanden uitpak op een EXfat geformateerde USB stick.
  Elke keer als ik begin, start ik mijn auto en wacht even rustig af. Dan steek ik de stick erin en na een seconde of 10 krijg ik de melding "Installatie mislukt - Foutcode: PKG_ERR03" "Download bestanden en probeer installatie opnieuw"

  Ik heb nu inmiddels:
  - 3 verschillende geprobeerd, alleen geven dit probleem
  - Een stick volledig op EXfat geformatteerd (niet snel)
  - Een nieuwe stick van 128 GB gebruikt die al uit de verpakking EXfat was
  - De stick via Windows en Mac geprobeerd te vullen (uitpakken)

  Op de stick staan 2 bestanden en 1 map
  - autoinstall.lst
  - DONTINDX.MSA
  - SyncMyRide (map)
  HB5T-14G386-VEA.tar.gz
  HB5T-14G386-VCA.tar.gz
  GB5T-14G386-AB.tar.gz
  4U5T-14G423-AA.tar.gz
  4U5T-14G391-AJ.tar.gz
  4U5T-14G381-AN.tar.gz
  1U5T-14G658-AD.tar.gz

  Het .lst bestand bevat de naam van de update en bestandsnamen van de tar.gz containers.
  "SYNC3 Dealer Assembly Upgrade - Release 3.3.19 - Only for Nav/EU assemblies.
  [SYNCGen3.0_3.3.19052]"

  Ik heb in de auto de Sync3 naar fabrieksinstellingen gezet en het nogmaals geprobeerd en beide USB aansluitingen geprobeerd.
  Elke keer is het binnen een paar seconde het bericht dat de installatie mislukt is en doet de USB stick niets meer.
  Ik weet behoorlijk wat van computers en baal dat dit niet lukt.
  Ik heb ook gezocht of er een versie eerder dan 19052 te downloaden is, dat ik vanaf daar mogelijk weer "door kan springen" naar de meest recente versie.
  Helaas heeft Ford zijn updates slechts op 1 plaats staan en kan alleen de nieuwste versie worden gedownload. Ik heb het idee dat ik hier een probleem mee heb.

  Googlen levert andere foutmeldingen op en veel MEM_PKG_03, maar dit heb ik niet. Ook als ik PKG_ERR03 zie, dan gaat het erom dat de installatie x MINUTEN draait, wat bij mij nog nooit gelukt is.

  Iemand nog een idee wat ik kan doen is de Ford garage de enige plaats waar zij mij kunnen helpen?
   
 2. In het sync topic staat een uitleg hoe je naar sync3.4 kan updaten met F8 kaarten.
  Wellicht is dat een betere optie
   
 3. Ik wil ook graag updaten naar 3.4, maar volgens mij kan dat niet zonder de tussenstap van de door Ford aangeleverde update.
  Ik kan namelijk nergens een of eerdere of latere update downloaden. Elke website van Ford (NL,BE, DE enz) leidt naar een zelfde scherm waar ik mijn VIN intyp en hetzelfde downloadbestand krijg. Geen optie tot keuze van eerder of later :-/
   
 4. Overigens schijnt dit het issue te zijn: PKG_ERR03 - Error is PKG_UNTAR_FAILURE
  Hoe heb je het gedownloade bestand uitgepakt? Advies is om dit met 7-zip te doen.
   
 5. Precies, niet door windows laten uitpakken, maar met een ander programma.
  Vaak is dit de oplossing.
   
 6. #7 joostman, 22 feb 2020
  Laatst bewerkt: 22 feb 2020
  Een update: Ik heb op deze pagina een update kunnen doen naar versie 3.4 en ook de map F8 kunnen installeren met gesproken tekst erbij.

  Op zich blij dat dit gelukt is, maar teleurgesteld dat mijn 2,5 jaar oude straat nog steeds niet op de F8 map aanwezig is :-(
  Ook vond ik de vertraging in het touchscreen heel erg langzaam geworden. Is dit normaal / bekend / iets aan te doen?

  Zit nu op Sync3.4.19274
   
 7. Persoonlijk zou ik de versie installeren die momenteel op nieuwe Ford ‘s wordt geleverd en dat is 19200. Wat ik het en der lees is dat de meest stabiele en kuren-vrije versie. Na installatie nog ff een fabrieksreset uitvoeren. Post anders ook ff welke bestanden je precies hebt gebruikt
   
 8. Het probleem met de Ford update was in eerste instantie dat de versie die aangeboden werd corrupt leek. Of ik hem nu van NL, BE of UK downloadde, altijd kreeg ik hetzelfde bestand aangeboden van 2.9 GB (versie 19052)
  Via de site die ik eerder noemde kon ik een soort format doen, waarna ik direct versie Sync_3.4. versie 19101 kon.
  Daarna Sync_3.X_EU_F8_Navigation voor de maps en en Sync_3.X_EU_F8_Nav_Voice voor de stemmen (erg lange update)
  Als laatste Sync_3.4.X_To_Sync_3.4.19274 om op versie 19274 te komen.

  Ik zag hier trouwens weinig veranderingen ten opzichte van versie 3.3 alleen miste ik de optie om sms te kunnen voorlezen (nu alleen nog maar te kiezen geluiden hiervoor).

  Een fabrieksinstelling reset vanuit de Sync vind ik ook erg apart, aangezien de radiostations er gewoon in blijven staan en de taal geselecteerd blijft. Het is dus geen echt "goede" fabrieksinstellingen reset.
   
 9. Nou heb eindelijk een geschikt kaartje... ( 128 Gb ) nogmaals de update gedownload van de Ford site.. ondanks hetzelfde file name.. is het aantal bytes wel verschillend zag met diegene die ik in november vorig jaar had geupdate... zo lang er al mee bezig inderdaad....
  Heb ze nu uitgepakt op dit kaartje en heb dezelfde containers tar.gz files die hierboven gemeld staan... Zal die eerst wel eens ff proberen en als die niet lukt ga ik over naar sync3.4 update met F8 kaarten. via die andere site....

  Maar wat een gedoe joh.. om ff te updaten.... ik heb het al eens bij een beurt gevraagd om dit doen bij garage. Dan staat die auto er toch de hele dag....
  Antwoord... "nee doen we niet .. We hebben slechte WiFi en dan duurt dat verschrikkelijk lang... we raden je aan naar de site te gaan en het zelf te doen volgens de instructie,..

  De service voor een nieuwe auto en zo je klanten te ondersteunen met up to date versies met dito kaarten is echt belabberd... Die NAV kaarten zijn zo hopeloos verouderd dat ik gewoon maps aanzet om er zeker van te zijn dat het goed gaat... auto is uit 2-2019 !

  Zal wel informeren als ik (niet) lukt oid....

  PS heb nu Sync 3, softwareversie 3.3 build 18201
   
  joostman vindt dit leuk.
 10. Ik heb het idee dat de update die op de site staat gewoon corrupt is. Maar ben benieuwd hoe jouw ervaring verloopt
   
 11. Nou op die stick staan dus zoals eerder genoemd 2 bestanden en 1 map ( en nog 1 verborgen "system volume information")
  - autoinstall.lst
  - DONTINDX.MSA
  - SyncMyRide (map)

  Auto gestart .... geen USB's verder aangesloten.... stick erin... en... nee er gebeurd niks... ook niet na paar minuten...

  Ik zal t zo direct nog maar eens proberen..... en dan is er weer een weekend voorbij...
  en dat heb ik nou al zo vaak gehad ... dat je op een gegeven moment maar weer denkt ... laat maar weer... heb geen eeuwigheid hiervoor....

  t werkt zeer frustrerend en m.i. hoeft het echt niet zo moeilijk te zijn... pffff
   
 12. Weet je zeker dat de USB in als EXfat geformatteerd is?
  je kunt dit in Windows doen door hem te formatteren (snel formatteren werkt volgens mij ook prima) maar dan niet als NTFS of FAT32 (standaard) maar exfat selecteren en ja... weer de bestanden er op kopiëren
   
 13. Ja dat had ik gecontroleerd en zelfs nog X gedaan

  Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
   
 14. Wat voor stick gebruik je? (Merk/type)
   
 15. Ik heb ook een ervaring gehad dat ik een goede usb3 stick gebruikte, maar daarvan gaf hij in ieder geval een melding dat deze niet ondersteund of gelezen kon worden (ook vreemd, maar ik wist in ieder geval wat er aan de hand was)
   
 16. Deze gebruik ik nu in een usb 2.0 houdertje[​IMG]

  Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
   
 17. Ik denk toch vrij zeker dat dit de oorzaak is.
  USB sticks werken volgens anders als SD sticks. Een USB "weet" hoe groot hij is. Een houdertje kan deze informatie niet doorgeven want hij weet van te voren niet hoeveel (micro) SD is toegevoegd.
   
 18. Precies!
   
 19. Nou duidelijk, ik meld me later dan weer even... eerst ff een juiste stick regelen dan...

  Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
   

Deel Deze Pagina