Tourrit “in het Zuiden” en meeting

bij Van Mossel Ford Breda

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Ford embleem andere kleur geven

Discussie in 'Handleidingen Overig' gestart door TNT, 31 jan 2016.

 1. Amper een maandje op het forum en ik ben nu al mensen aan het informeren, onderdeeltjes aan het herkennen en dingen bij aan het leren. Tegen verwachting van velen in wordt het mkaschien toch nog eens wat met me op autotechnisch vlak!

  Terug ontopic:
  [MENTION=7922]gerardTDCI[/MENTION]: zoals ik uit de foto's opmaak is er dus blijkbaar een verschil tussen het embleem achterop de Focus II van de eerste fase, die wel uit elkaar gaat, en die van de tweede fase, die dus een geheel lijkt te zijn. Lucky me for having a phase 1! Ik zal dit weekend wanneer ik achter begin eens een foto maken van de pinnen die in het zwarte deel zitten bij mij, ervan uitgaande dat het bij mij wel gewoon gaat allemaal. Aangezien het me zeer onlogisch lijkt dat er een maatverschil zit in het embleem tussen beide fases, misschien eens voor de grap kijken naar een Fase 1 op de sloop? (Ze zien je al komen voor een zielig embleempje, maar toch :schater: )

  [MENTION=27003]Ricardo1983[/MENTION]: Geluk wilt dat mijn moeder in het bezit is van een Focus 1. Ik kan mijn twijfels dus wegnemen en je zekerheid geven, al moet ik je helaas wel teleurstellen. De Focus 1 heeft een kleiner Ford embleem dan de generaties die later volgen (de Ford van mijn ouders is overigens een Ford 1 fase 2). Een logo van een Focus 2 op de kop tikken is dus eigenlijk doelloos, aangezien het niet gaat passen, en al krijg je het passend, niet goed zal aansluiten. Zoals je zelf al zegt is het bij jouw embleem niet mogelijk, blijft de optie van een sticker/gelbadge open.
   
 2. Beetje jammer....
  Maarja, dan verzinnen we gewoon wat anders :P hahaha
   
 3. Elders op het forum is ook een topic actief over het veranderen van de kleur van het Ford logo. Geen idee of daar verder nog iets uit komt, maar misschien handig om in de gaten te houden, mocht het iets opleveren. In dat topic is bijvoorbeeld ook al de optie gelbadge ter sprake gekomen (inclusief grove prijsindicatie en waar te bestellen)

  Kermit de Klikker.
   
 4. [MENTION=7922]gerardTDCI[/MENTION]: zoals beloofd, ben momenteel druk aan de gang met het embleem achter. Lijkt mij een imitatie embleem te zijn, (de krul in de F is dikker, de krul achter de D ook, maakt niet uit, makkelijker met schuren :cool:), en je zou nog foto's van me krijgen van het achterste embleem. Heb het embleem even voor het voor embleem gehad, en het formaat lijkt overeen te komen. Het chromen deel was zo te scheiden van de andere twee delen, en het blauwe embleem was ook zo los te maken van het zwarte achterdeel dat in de kofferklep gaat (geen schroefjes of klikjes, het enige wat het mogelijk vast houdt is het feit dat het al jaren zo vast zit).

  De pinnen lijken ook overeen te komen, dus denk dat het rondkijken op de sloop ofzo voor een embleempje niet eens een slecht idee is.

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 5. ah, goed om te weten :thumbup:
   
 6. Moet wel zeggen dat ik het ergens best zorgwekkend vind hoe dat embleem achter vast zit.. Denk dat ik nu niet meer over hobbels durf, bang dat ie eraf trilt hahaha
   
 7. Hele oude quote, maar dit is bij mij gebeurd aan de voorkant. De bovenrand van de gel badge liet los dus voor de zekerheid heb ik hem er helemaal maar afgehaald.
  Gisteren aan het mailen geweest met Dmb Graphics maar jammer genoeg produceren zij ze niet meer (ik wist wel dat ze ze niet meer mochten verkopen van Ford, maar wellicht maakten ze ze achter de schermen nog wel).
  Ze raadden ook af om de badge met andere lijm weer vast te maken omdat dan mogelijk het originele logo beschadigd zou kunnen raken door de bestanddelen in de lijm.

  Maar dan is dit een hele mooie oplossing! Misschien wel wat lastig om dezelfde kleur (Sea Grey) te krijgen. Ik moet sowieso nog een lakstift bestellen, dus misschien kan ik daar mee uit de voeten.
   
 8. Ik heb niet Sea Grey gebruikt voor de letters en het randje, maar gewoon een andere grijstint. Korrelig in plaats van glad, want Wienish houdt van anders :schater:
   

Deel Deze Pagina