Tourrit “in het Zuiden” en meeting

bij Van Mossel Ford Breda

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Ford embleem andere kleur geven

Discussie in 'Handleidingen Overig' gestart door TNT, 31 jan 2016.

 1. Op het stuur:

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 2. ziet er netjes uit :thumbs:
   
 3. Waar heb je deze besteld?
   
 4. Zie post 32
   
 5. Heb nieuw logo achter.
  Oude meegekregen:

  [​IMG]
  [​IMG]

  Is dus niet zwart te maken... Of netjes eraf te krijgen
   
 6. Nee dat gaat wel heel veel moeite kosten om dat mooi te krijgen...
   
 7. Logo achterop ook voorzien van een zwarte lay-on:

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 8. Mooie how-to, hier gedaan met korrel 120 (nat) ipv 1200 (had niet anders) maar zie je na het spuiten helemaal niks meer van (iig bij zwart niet, misschien bij een lichtere kleur wel.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 9. Ook het logo achter is gewoon deelbaar en overspuitbaar :cheer:

  [​IMG]
   
 10. heb jij niet van die "pennen" er op zitten Dennis?

  [​IMG]
   
 11. Nee alleen de 3 pinnen op het zwarte deel, die net zo te delen is als het voorste logo. Toen ik 'm losmaakte van de auto (zit vastgeplakt, hangt niet écht vast in die pinnen eigenlijk) viel 'ie al in 3 delen uit elkaar :schater: (Logo, chromen ring, zwarte plaat met 3 pinnen)
   
 12. Maar de vraag is eigenlijk......hoe weet je dit zonder deze er eerst af te peuteren.
   
 13. Dat weet je niet. Bij de Focus 2 zijn zowel logo's uit meerdere delen als logo's uit 1 deel gebruikt.

  Bij de logo's uit meerdere delen komt het nog weleens voor dat er vocht tussen komt waardoor de chrome letters worden aangetast en lelijk worden.
   
 14. Dat is bij mij ook het geval, die moet ik nog ff zien ''schoon'' te krijgen en dan opnieuw chroom zien te maken :thumbs:
   
 15. Ik heb op de sloop een logo van een Ka eraf gehaald, maar hoe krijg ik deze open?
  Het gaat om de achterste...

  Alle logo's die ik verder vond waren gebobbeld....
   
 16. Mooie how-to [MENTION=827]TNT[/MENTION], maar als je aan het schuren bent, bekras je de chromen Ford letters dan niet ook? En zijn de logo's op de achterklep en op het stuur even makkelijk te verwijderen?

  Was zelf aan het denken om het niet zwart te maken, maar wit te laten, zoals jij het had voordat je het zwart spoot. Weer eens wat anders en past misschien beter bij de Moondust Silver.
   
 17. Sorry, domme ik ook! Achterkant wordt natuurlijk geschuurd ipv de voorkant. Niet goed gekeken. Echter is het logo achterop bevestigd met kit of ook een schroef aan de binnenzijde van de achterklep? (2-1 Wagon)
   
 18. Ik ben nog steeds op zoek naar een type dat uit elkaar kan...
  Tot nu toe nog geen enkele gevonden helaas...

  Iemand een lijst met modellen die ze had?
   
 19. Gezien je kenteken ga ik er van uit dat je een Focus 1 hebt, er zijn namelijk tamelijk weinig Focusjes 2 of 3 van bouwjaar 2000-2001 (schatting?). Ik weet uit het blote hoofd even niet hoe het systeem met het openen van de motorkap werkt bij jouw type Focus, al ga ik er stiekem van uit dat deze net zoals bij de Focus 2 open gaat door middel van het draaien van de sleutel in allebei de richtingen, nadat het logo tegen de klok in is gedraaid. Dan zou het embleem vast zitten met een pin, die achterin vast geschroefd zit met een spiraalveertje er tussenin (Pin zit in het achterste deel, dus de zwarte kap). De chromen ring zit in de zwarte kap geklikt, en vraagt wel om een dunne schroevendraaier en een niet teveel angst het te slopen, wanneer deze loskomt valt het logo er gewoon uit.

  Echter zie ik bij foto's van Gerard dat er ook modellen zijn met drie pinnen in het chromen deel. Daar kan ik niet veel over vertellen, alhoewel ik vermoed dat het embleem op deze foto afkomstig is van de achterzijde van de Focus ipv de voorzijde.

  Kort samengevat: Heb je een logo die je moet omdraaien alvorens je de motorkap kan openen, probeer eens voor de zekerheid het embleem van een Focus 2 (indien deze qua grootte ook overeen komt) als jouw eigen embleem niet zo in elkaar steekt zoals in de hoofdpost. Kun je het logo niet draaien, zit deze vermoedelijk vast met meerdere pennen en zou het vrijwel zeker verspilde moeite zijn om naar een dergelijk logo te zoeken, in mijn ogen.
   
 20. inderdaad :thumbup:
   

Deel Deze Pagina