1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Ford assistance: wegenwacht hiernaast aanhouden?

Discussie in 'Algemeen' gestart door mrfatmen, 1 jul 2018.

 1. Ik heb sinds vorige mijn focus 3.5 met Ford Assistance. Nu gaf de dealer aan dat deze minstens zo goed is als de wegenwacht. Een dit in de gehele EU.
  Wat is jullie mening hierover?
  Kan ik inderdaad gerust mijn wegenwacht abonnement opzeggen?
   
 2. Ik heb de ANWB wel opgezegd omdat ik die Ford Assistence kreeg.
  Gelukkig nog geen gebruik van hoeven te maken maar ik vond dubbel een beetje zonde van het geld.
   
 3. Werkt prima! Ik heb een keer een lekke koelslang gehad bij mijn focus 3.1. Ford assistence gebeld,zij schakelen gewoon de wegenwacht in en die heeft het gerepareerd .
  Ik kreeg het idee dat ik gewoon de centrale van de wegenwacht aan de lijn had,maar ze namen op met Ford assistence.
   
 4. Ook ik heb al jaren Ford Assistence en zolang heb ik ook geen ANWB lidmaatschap meer. Ik heb de Ford assistence trouwens nog nooit nodig gehad
   
 5. ford assistence is gewoon anwb ;) dus ik zou dan je anb aboo lekker opzeggen ;)
   
 6. Ik weet niet hoe het zit met FA in het buitenland....ik ben wel lid van de ANWB al jaren (platina kaart) en ik heb ze niet vaak nodig gehad.... 5 jaar geleden echter wel op vakantie in Zwitserland... en toen hebben ze me prima geholpen, inclusief het onderbrengen van mijn gezin in een hotel in Basel (285 €!!!! voor een nacht)… dat liep wel via de reisverzekering (ook ANWB) maar zowel de reparatie aan de auto als de nazorg was ik zeer over te spreken...

  ze belden me de volgende dag op dat de auto gerepareerd was omdat ze daar zelf achteraan gebeld hadden....

  groet

  René
   

 7. Dat klopt, de telefoontjes komen allemaal binnen bij de ANWB centrale Assen. Op het schermpje staat welke lijn het is en daar nemen dan mee op .
  Ze hebben diverse merken die ze afhandelen.
   
 8. Ik heb beide. Waarom, eigenlijk gewoon omdat het kan.... Ook voor vakantie, al doet FA het daar ook prima.
   
 9. Met Ford Assistance mag alleen geen beurtje en stempeltje missen in je onderhouds boekje.
  Als de ANWB de auto kan maken met het onderdeel wat ver vangen moet worden dan mag dit niet van Ford en zal de auto naar de dichts bijzijnde dealer worden gebracht voor reparatie( dus ook de dure arbeits loon)
  Als het 1x mist vervalt je recht op hulp van Ford Assitance, als je dan weer terplekke de ANWB nodig hebt kan je er weer duur aan voor hulp.
  En inderdaad wij doen de hulpverlening voor Ford en ongeveer 85% van de overige merken
   
 10. Ik heb op het moment ook ANWB ernaast, had me laatst toevallig al eens voorgenomen om te kijken of dat wel nodig is.

  Heb bij de ANWB een compleet pakket, wegenwacht, autoverzekering, caravanverzekering, reisverzekering. Vind het wel fijn dat ik op vakanties maar met 1 aanspreekpunt te maken heb bij problemen. Al blijkt dat ook een beetje doelloos want volgens mij heeft men bij de wegenwacht geen enkele relatie met de verzekeringen (Unigarant).

  Waar kan ik de precieze voorwaarden van de ford assistance vinden? Bij de ANWB heb ik wat extra's zoals 5 dagen vervangend vervoer NL, 35 dagen vervangend vervoer Europa, Haal- en brengservice vervangende auto. Hoe verhoudt dat zich tot Ford Assistance?

  Nu ik beide heb, maakt het dan nog uit wie ik bel bij pech? Stel ik bel FA en blijk vervangend vervoer nodig te hebben, kan ik me dan daarvoor nog op mijn ANWB lidmaatschap beroepen als die voorwaarden beter zijn?
   
 11. Unigarant is een 100% dochter onderneming van de ANWB.
  Als via FA een melding heeft gedaan kan je je niet meer beroepen op het Wegenwacht lidmaatschap.
  Kenteken word geregistreerd en komt bij een melding via FA of wegenwacht naar voren bij de meldkamer en kunnen we de pech historie van een uitgevallen voertuig zien compleet onder welk contract het is gemeld
   
 12. Ik heb een keer tijdens een vakantie hagelschade gehad en hier wilde ik melding van maken. Kreeg online het schadeformulier niet ingevuld op mijn telefoon en vond zo snel geen telefoonnummer, dus maar gewoon het nummer op mijn anwb lidmaatschapspas gebeld (meldkamer wegenwacht). De mevrouw aan de lijn snapte het niet zo, mijn hagelschade zorgde er toch niet voor dat ik niet meer kon rijden? Nee, cosmetische schade is de ANWB niet voor hoor, dat moest ik maar voor eigen rekening laten herstellen. Schadeverzekeringen? Nee meneer die heeft de ANWB niet.

  Ik snap dat ik de verkeerde telefoniste aan de lijn kreeg maar ik was blij geweest met het telefoonnummer van Unigarant. Dat was fijner geweest dan een telefoniste die uit naam van de ANWB zat te claimen dat het onmogelijk was dat ik via de ANWB voor hagelschade was verzekerd...
  Goed om te weten.

  Ik zie dat de ANWB voorwaarden voor vervangend vervoer in mijn geval beter zijn (5 dagen in NL, 35 dagen in de EU tegen 2 dagen ongeacht de locatie bij FA). Kan ik dus maar beter de ANWB bellen.
   
 13. nee hoor, bij FA krijg je echt de kampioen niet in de bus. :baeh:

  de dealer vroeg altijd aan mij of ik FA wilde, nee want ik heb ANWB dus kreeg ik korting op de rekening (hoeveel dat was weet ik niet meer maar ging om een paar tientjes dacht ik)
   
 14. Ik had ook een uitgebreid pakket van ANWB. Deze teruggeschroefd naar basis, omdat ik motor rijd en dan heb ik niks aan FA :mrgreen:
   
 15. Let erop dat Ford maar 2 dagen vervangen vervoer heeft geregeld in de FA. Als je op weg bent naar Frankrijk of Italie dan heb je niets aan 2 dagen een andere auto. Ik heb dit apart op mijn reisverzekering gedekt. Bij Pech maakt het verder niet uit maar met name het vervangende vervoer is een flink verschil. (vervangende auto zit trouwens ook niet in het voordeligste pakket van de ANWB)
   

Deel Deze Pagina