Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

FoFo 2 Voorruit Verwarming doet het maar aan 1 kant!

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door Henry Ford Jr., 10 nov 2019.

 1. Vanmorgen moest ik voor de eerste keer dit jaar de ruiten schoonmaken / krabben! Normaal zet ik even de motor aan en de voorruit- en achterruit verwarming aan en kan dan na 2 minuten het ijs er zo afvegen zonder krabben, echter vanmorgen deed de linker helft / bestuurderszijde helaas het niet meer wel de rechter helft! Vorig jaar deden ze het nog allebei perfect goed en snel! Nu weet ik dat in de linkerhelft dit jaar 2 kleine pitjes zijn van steenslag, zou dat nog uitmaken mogelijk? Zijn die beide verwarmingsdelen apart gezekerd mogelijk en/of zijn er nog andere tips? Het vervangen van de ruit vind ik op zich te duur, want is verder netjes, dan moet ik er maar mee leren leven denk ik dan maar!
   
 2. Hoe heb je de auto verzekerd?
   
 3. Ja, maar zit net bij een andere maatschappij en dan kun je niets claimen helaas!

  Ik vond het onderstaande op het internet t.w.:

  Wanneer ik zou gaan meten vanaf zekering 14 en 16 (nadat die verwijdert zijn uiteraard) dan moet de weerstand ongeveer 3 á 4 Ohm t.o.v. massa zijn is die weerstand veel hoger dan is dit mogelijk te wijten aan slechte contacten, dit kan zijn de verbinding aan het element (platte lintkabel) of aan de zekeringen in het motorcompartiment of het midden contactmassa achter het bedieningslampje. Er moet minimaal 14,4 volt op de elementen komen.

  [​IMG]  [​IMG]
  Ik zal morgen eens kijken en de beide zekeringen onderling verwisselen, dan zou de andere kant het moeten doen als de zekering defect is, misschien kan ik het ook wel zien! Zijn dat speciale zware zekeringen zo te zien? Ik las ergens van 40 ampère of zo, want die voorruit verwarming vraagt heel veel stroom! Zal ook de spanning controleren van ca. 14,4 Volt en de weerstand van ca. 3 a 4 Ohm!
   
 4. En ruit schade (sterretje na steenslag wordt barst) is dat niet te claimen?
   
 5. Ja, maar ben net naar een andere verzekering, dus dat zou volgend jaar worden denk ik dan!
  By the way, zijn 2 hele kleine plekjes hoor, geen echte ster, maar meer een mini-sterretje!
   

Deel Deze Pagina