Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

[Focus 3] Scharnier klip hoedenplank gezocht

Discussie in 'Interieur' gestart door Wallem89, 26 mrt 2020.

 1. Ik ben op zoek naar de scharnierende klip van de hoedenplank voor de :focus3: 3.1.

  [​IMG]

  Ford ziet het niet als los onderdeel.

  upload_2020-3-26_21-21-24.png

  Ik kan ze na wat Googlen vinden onder 'Rear Parcel Shelf Fastening Bracket Clip' voor bijvoorbeeld Ford Fiesta Mk7, dit zijn denk ik dezelfde. Ik vind ze ook wel onder een paar andere automerken maar ze zijn hoe dan ook vrij prijzig (rond de 20 euro op eBay).

  Heeft iemand een tip waar ik ze goedkoper kan vinden?
   
 2. autosloperij ?!
   
 3. Goed idee. Mijn ervaring is alleen dat die ook niet graag losse kleine onderdelen verkopen waardoor de rest onverkoopbaar wordt.

  Maar ik zal eens kijken
   
 4. Identiek hetzelfde onderdeel wordt door meerdere automerken (zoals bijvoorbeeld Nissan) gebruikt. Met een beetje zoeken zijn op Ebay dan ook wel nieuwe vervangende exemplaren te vinden.

  Zie bijvoorbeeld HIER.
   
  PhoenixNLx vindt dit leuk.
 5. Ja inderdaad maar ook dan kom je met verzenden op 20 euro wat ik wel sterk overpriced vindt voor een plasticclip.

  Helaas hebben ze het bij AliExpress nog niet ontdekt (of ik kan het daar niet vinden in ieder geval)
   
 6. Deze is gewoon bij de Ford dealer te krijgen , had deze voor ons Fiesta MK7 besteld, prijs zat wel rond de €15/20 absurd duur voor een klipje maar anders blijft de hoedenplank niet goed zitten.
   
 7. Moet toegeven dat ik dat nog niet geprobeerd heb. Inderdaad duur maar het is inderdaad erg irritant als er eentje mist..
   
 8. Anders kijken of iemand hem kan 3d printen?
   
 9. Ja dat is wel een leuk idee! De vorm is alleen redelijk complex dus dat is wel lastig tekenen. Maar daarna is het wel goedkoop een nieuwe printen.

  Op zich tijd zat nu..
   
  rfknol vindt dit leuk.
 10. Misschien kan je een paar meer kopen en bied je deze aan op forum/mp. Drukt de verzendkosten. Je zal niet de enige zijn met dit probleem.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
   

 11. €20,- is inderdaad veel geld voor een plastic clip maar gezien Ford geen alternatief heeft (een nieuwe hoedenplank kost ver over de €200,-) is dat zo gek nog niet.

  Overigens zou je ook eens bij een Nissan dealer kunnen informeren. Nissan heeft identiek dezelfde clip toegepast op de Quashcai (2006-2013) en levert de clips wel los. Deze heeft bij Nissan onderdeelnummer 015532109E en kostte vorig jaar zo rond de €6,50.


  Controleer overigens ook de hoedenplank zelf goed. Bij de Focus 3 Hatchback is de hoedenplank naar mijn mening helaas een behoorlijk zwak onderdeel. Bij geopende achterklep komt de hoedenplank al bij het minste of geringste los van de scharnierpen en zakt dan een stukje tussen de achterbank en de scharnierpen. Wanneer je dit niet opmerkt en vervolgens de achterklep sluit komt de hoedenplank klem te zitten wat vaak resulteert in een gebroken clip, een losgetrokken clip of zelfs een breuk/knik in de hoedenplank. Het komt voor dat het materiaal van de hoedenplank op de positie waar de clip op vastklemt dermate ver is beschadigd dat de clip niet goed meer vastklemt en binnen afzienbare tijd weer los komt.
   
 12. Dat is een stuk vriendelijker geprijsd!

  Goed punt. De clip mist bij mij al sinds ik de auto kocht van de zomer dus het zou inderdaad best kunnen dat de hoedenplank zelf beschadigd is. Ik zal hem eerst eens bestuderen.

  Ik begreep dat dit systeem ook in de Mondeo wordt toegepast en ook daar ellende geeft.
   

Deel Deze Pagina