1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Focus 1.6 tdci 115 pk

Discussie in 'Algemeen' gestart door rob.vd.meijde, 6 jan 2018.

 1. Dag allen.
  Ik sta op het punt om een focus 1.6 tdci 115 pk te kopen. Nu lees ik overal op internet dat de 1.6 tdci motoren slecht zijn. Maar dat de 115 pk uitvoering van de focus III wel prima zijn. Klopt dit?
  Heb niet heel veel verstand van auto's

  Verstuurd vanaf mijn G8341 met Tapatalk
   
 2. De Econetics zijn alleen allergisch voordeelkorte ritten. Problemen met de egr klep en roetfilter. Maar dat geldt voor alle spaardiesels en diesel over het algemeen. Niet dat hij ontploft als je naar je buurtsuper rijdt natuurlijk, maar je maakt hem weer blij met een lekkerstukje snelweg...en van die snelweg kilometers kunnen ze een hoop van hebben...

  Verstuurd vanaf mijn YOGA Tablet 2 Pro-1380F met Tapatalk
   
 3. Bij de 6 Econetics die wij op het werk hebben zijn wel veel transmissie problemen opgetreden.

  Bij 5 van de 6 (bij die van mij ook) zijn problemen ontstaan met de koppeling (tweemassavliegwielen, koppelingcylinder in de bak). Bij mij was die bij 90000
  Bij 4 van de 6 (onder andere die van mij) zijn versnellingsbakken vervangen vanwege lager problemen. Bij mij was dit onlangs na 160000 maar de vroegste was al bij 30000km.

  Dit zijn problemen die we eigenlijk nooit zien bij de leaseauto's, alleen bij de Focus 3 Econetic. De Focussen met de 2 liter tdci zijn nooit problemen geweest.
   
 4. #5 Nieles90, 6 jan 2018
  Laatst bewerkt door een moderator: 6 jan 2018
  Deze koppeling en versnellingsbak problemen komen mij eng bekend voor. Mijn econetic heeft 130k op de teller en ik heb nog 5 maanden garantie. Is dit ook te merken aan de "klonk" / "boenk" tijdens het op laten komen van de koppeling / te horen?

  Voor de rest nog geen van de bovenstaande problemen tegen gekomen.
   
 5. Soms dat geluid en soms ook een metaalachtig schraap geluid bij het opkomen van de koppeling.
  Bij mij is toen de koppeling cylinder, koppeling, drukgroep, druklager en vliegwiel vervangen.

  De Ford dealer was niet echt verbaasd evenals onlangs met de complete versnellingsbak, daar kreeg ik ook geen verbaasde blik.
   
 6. Dit is de 1.6 first edition. Is dat het zelfde als de econetic

  Verstuurd vanaf mijn G8341 met Tapatalk
   
 7. De 1.6 TDCI Econetic heeft 105 pk. Als jij er 1 op het oog hebt met 115 pk is het geen Econetic.
   
 8. Die versnellingsbak problemen kom je ook op andere fora maar sporadisch tegen...zoals elke auto dat wel eens heeft als je pech hebt..die van mij heeft 178000 gereden... tot op heden is hij goed...

  Verstuurd vanaf mijn HTC One_M8 met Tapatalk
   
 9. Is het pech als 4 van de 6 auto's binnen 4 jaar een andere bak krijgen en 5 van de 6 koppelingsproblemen?
   


 10. Dit betekent niet dat “alle” Econetic een bak probleem hebben anders stond het forum er vol mee. Sowieso weer nieuwe informatie voor mij. ( mijn auto heeft nu 223.xxx km op de teller zonder issues).


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
   
 11. Er zijn ook Volvo's met dezelfde aandrijflijn en daar hoor je het ook.

  Wat wel anders is, wij rijden continu met een volle kofferbak rond, gemiddeld 150 tot 250kg aan spullen in de kofferbak zorgt wel voor een wat andere belasting.
   
 12. Misschien leg je nu net zelf de vinger op de zere plek...maar dan nog...dat zou betekenen dat het een "zwakke" bak is. Is zeer zeker iets om in de gaten te houden op het forum..

  Verstuurd vanaf mijn HTC One_M8 met Tapatalk
   
 13. Wat ik niet weet, en waar ik bij de dealer ook geen antwoord op krijg is of het eventueel gevolgschade van de slechte koppeling is geweest.

  Op Duitse fora is meer te vinden over de problemen met de koppeling, de drukgroep zou te zwak zijn waardoor deze kan breken waardoor ook de koppelingsplaat en het vliegwiel beschadigd raken. Als daardoor het lager van de ingaande as van de bak beschadigd kan dat natuurlijk ook in de loop der tijd schade veroorzaken aan de rest. Bij mij zat er een jaar tussen het vervangen van de koppeling bij 90.000km en de schade aan de bak bij 158000km. De auto is van september 2014 (Focus 3.1).
   
 14. Mensen, de topicstarter heeft het over een 1.6tdci 115pk, das geen econetic en ook niet met elkaar te vergelijken.
  Sowieso hebben ze een verschillende versnellingsbak

  Verstuurd vanaf mijn C2 met Tapatalk
   
 15. grappig, weinig van deze problemen te vinden hier op het forum.
  en regelmatig andere problemen die hier beschreven worden waar de dealer dan geen weet van heeft.
   

 16. Het was wel bekend, staat ook in het zwakke punten topic. In die tijd werd het doorgaans ook geheel kosteloos gerepareerd. Nu komen deze problemen hier op het forum niet veel meer voorwat er op lijkt te duiden dat het probleem zo goed als opgelost is. Kapot gelopen bakken zijn volgens mij geen bekend probleem?
   
 17. De lagers van de versnellingsbak van de 105PK Econetic gaan inderdaad wel eens stuk. Maar dit zou ik sporadisch willen noemen. 6 auto's in een wagenpark is echt een uitzondering, dan zou je vermoeden dat de oorzaak wellicht in het gebruikt zit?

  De gebroken veer van de drukgroep kwam in begin (2012) voor maar dat is snel opgelost. Auto's die met deze zwakkere drukgroep zijn uitgerust zullen inmiddels allemaal wel gerepareerd zijn.
   
 18. Alle focussen bij ons zijn van 2013 en 2014.
  Van de ongeveer 50 auto's zijn de Focussen de enige die bakproblemen vertonen, ligt het dan aan het gebruik?
  Ik noem mij zelf echt een rustige rijder, ja hij mag af en toe best een keer stevig werken maar alleen als het spul goed warm is.
   
 19. Te laag in de toeren (idiote schakeladvies opvolgen) is voor de bak denk ik zwaarder dan flink doortrekken.
   

Deel Deze Pagina