1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Ervaringen Ford dealer

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door FFIII, 26 dec 2019.

 1. Beste allen,

  Er zijn hier mensen die heel veel ervaring hebben en ben benieuwd naar jullie positieve ervaringen met de Ford dealer, en in welke regio.

  Zelf woonachtig vlakbij Castricum en zou na aanschaf van een Focus graag naar een dealer gaan waar de ervaringen positief zijn. Of welke wellicht beter te vermijden is/ zijn.

  Dank.
   
 2. Ik ga hier al 14 jaar ongeveer naar Greve / Broekhuis in Meppel. Prima ervaring.
   
  tigereye en FFIII vinden dit leuk.
 3. Voor service was ik tevreden met autodekker alkmaar vanwege conflictet een andere ford dealer. Maar qua prijs en service zou ik naar ford huisman gaan. Is wel stukje rijden voor je. Maar veel meer de moeite waard. Is wat kleiner dan de normale dealer. Maar wel officieel en eerlijke prijzen. Zo heb ik bijvoorbeeld voor een grote onderhoudsbeurt met apk 350 betaald. Bij dekker was ik een kleine beurt met apk 400 kwijt.
   
  FFIII vindt dit leuk.
 4. Eerder gehoord. Lijkt daarmee een goede naam te hebben. Dank je.
   
  Stefrutten vindt dit leuk.
 5. Ja hoor. Helemaal omdat ze wat kleiner zijn en geen belachelijke hoge prijzen hanteren. Eigenlijk zijn ze net zo duur als universele garages. Misschien iets duurder maar je krijgt ook pechhulp erbij voor een jaar. Binnen en buitenland. Dus toch weer goedkoper ;)
   
  FFIII vindt dit leuk.
 6. Sinds mijn aanschaf van mijn Focus bij deze dealer laat ik het onderhoud hier ook doen. Prettige garage . Kom zelf uit Paterwolde , dus wel een stukje rijden , maar dat heb ik er wel voor over.
   
  foxmanvos en FFIII vinden dit leuk.
 7. Valt wel mee 40 min ;-)
  Mijn schoonzus woont ook in paterswolde :-)
   
  FFIII vindt dit leuk.
 8. Ik heb mijn focus bij Auto Oostdijk in Monster vandaan. Hoorde er goeie referenties over maar mijn ervaring is toch minder als ik had verwacht. Hier zien ze mij niet meer. Sinds Ardea in Leidschendam is gesloten waar ik wel goeie ervaring mee had ben ik meer aangewezen op Ardea Zoetermeer maar hier heb ik ook geen prettige ervaring mee. Ik hoor verschillende ( goeie) verhalen over Nooteboom in Nootdorp, misschien hier eens een kijkje nemen.
   
  FFIII vindt dit leuk.
 9. Nooteboom heb ik zelf geen ervaring mee, wel met Steeneveld in Nootdorp. Kleine dorpsgarage die nagenoeg alleen Ford doen. Mijn huidige Focus daar gekocht en aantal vorige auto's daarin onderhoud gehad.
   
  FFIII vindt dit leuk.
 10. Steeneveld in Nootdorp mijn vorige Focus gekocht, die lui hebben mooie en verzorgde auto's
  Als garage ben ik bij Kleijer in Putten. Ford dealer in Voorthuizen en kleine vestiging in Putten. Fijne lui, altijd bereid om even te kijken ook al is het bijna sluitingstijd. Zeker niet te duur in onderhoud, en bellen als het onverwacht meer zou gaan kosten. Komen afspraken na, dat is ook 1 van de redenen om een Ford (te blijven) rijden. Al koop ik mijn auto's altijd ergens anders:) ze blijven klantgericht.
   
  Stefan Visser en FFIII vinden dit leuk.
 11. #11 henk 68, 29 dec 2019
  Laatst bewerkt: 29 dec 2019
  Ik zoek mijn Ford op internet ,moet wel een echte Ford dealer zijn omdat ik wel verlengde fabrieksgarantie erbij koopt.
  Voor onderhoud ga ik naar vanDijk/Schouten in Bergschehoek is een klein persoonlijk en echte Ford dealer.
  Mijn zus ging altijd naar Steeneveld in Nootdorp ..,dat is echter geen echte Ford dealer alleen een autobedijf wat grotendeels handeld in Ford.
  Zij zit daar touwens nog steeds voor onderhoud met nu haar C max ondanks dat ze nu niet meer in de buurt woont ,omdat ze zeer tevreden is bij Steeneveld
  Haar Focus1.6 ecoboost 150 pk ( toen ook in onderhoud bij Steeneveld) is trouwens in elkaar gelopen omdat deze niet tijdig is gemodificeerd is (bekende koelsysteem kwaal)....., ik weet niet of dat was gebeurd als ze altijd bij een echte Ford dealer/garage was geweest voor onderhoud.
  Ik beschouw dit voor me eigen echter wel als een leer momentje.
   
  FFIII vindt dit leuk.
 12. €400 voor een kleine beurt met APK?!!! :loco:

  Zelf heb ik al zo'n kleine 25jr goede ervaringen met Jos Bogman in Heerlen, maar dan vooral op het gebied van onderdelen.
  Nemen de tijd om beschikbaarheid en zelfs lokatie van een onderdeel in het buitenland op te zoeken, wel zo handig aangezien er veel onderdelen voor de Mk1 RS niet meer leverbaar zijn en je het dus van 'old' stock moet hebben.
   
  FFIII vindt dit leuk.
 13. Ik kom al sinds 2010 bij Ardea Zoetermeer en kan niet anders zeggen dan dat de service en klantbenadering zeer goed zijn.


  Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
   
  FFIII vindt dit leuk.
 14. Ik kreeg nadat ze mijn accu hadden vervangen een mail met een vragenlijst hoe ik de service vond. Ik heb eerlijk de waarheid verteld dat ik het er niet mee eens was hoe ze met mijn auto omgingen. Een week of twee later werd ik gebeld of ik dit kon toelichten. Helaas belde ze op het verkeerde moment omdat ik juist weg moest. Ze hebben hierna nooit meer terug gebeld wat ik ook geen goeie service vind.
   
  FFIII vindt dit leuk.
 15. Ja vond ik ook belachelijk. Was benieuwd omdat het eerste keer is en wil wegenwacht wel houden enz.. Dus 't was of kleine beurt 400 euro of ford motorcraft 155 maar dan verandert ook je aanbiedingen etc. En toen mailde ik huisman en kreeg ik te horen, grote beurt etc 346. Kleine beurt was zo uit me hoofd 250 incl apk etc. Maar wou ook bougies vernieuwd hebben en was eerste x dus dan maar grote beurt. En tis me te koud om 't zelf te doen en voor dit bedrag inclusief lakgarantie en wegenwacht hoor je mij niet klagen
   
  FFIII vindt dit leuk.
 16. Jammer, maar gelukkig heb ik die ervaring niet. Om wat voor reden de auto bij de dealer is maakt niet uit, ik wordt altijd gebeld over het wel en wee van de auto.
  Maar wát hebben ze met jouw auto gedaan waar je het niet mee eens was?

  Verstuurd vanaf mijn X1030X met Tapatalk
   
  FFIII vindt dit leuk.
 17. Misschien ben ik een mierenneuker maar ik verwacht van een monteur dat die een auto van een klant met respect behandeld en niet alsof deze van hem zelf is. Voor de rest is het een lang verhaal. Ik moest de monteur er overigens zelf op attenderen dat er nog een Battery monitoring system reset gedaan moest worden.
   
  FFIII vindt dit leuk.
 18. Ik heb ook al vreemde dingen meegemaakt. Niet direct bij Ford maar sindsdien ligt er altijd een GPS tracker in de auto als deze voor onderhoud weg gaat.
  Helaas blijkt dat soms nodig te zijn.
  Bij onze Ford dealer gelukkig nooit iets vreemds meegemaakt en ze gaan netjes met de auto om.

  Verstuurd vanaf mijn LYA-L09 met Tapatalk
   
  FFIII vindt dit leuk.
 19. Hoef je geen mierenneukert voor te zijn, geen goed gevoel.....dan ergens anders

  Verstuurd vanaf mijn X1030X met Tapatalk
   
  FFIII vindt dit leuk.
 20. Eind augustus motorproblemen. ANWB erbij gehaald, dacht aan een oliepomp/druk probleem. Naar Dekker Zaandam gesleept op zaterdag. Waren niet echt enthousiast bij aankomst. Zouden maandag uiterlijk dinsdag laten weten wat er aan de hand is. Op dinsdagmiddag maar eens gebeld hoe de stand van zaken was. De monteur die er alles van wist was er niet meer. U wordt teruggebeld. Op woensdagmiddag maar zelf weer gebeld. Bleek dus de motor naar kl*te te zijn door een riem die rubber losliet en de oliepomp daarmee blokkeerde, olie in 2 cilinders en 1 met groeven. Revisie zou niet mogelijk zijn, alleen een nieuw blok was rendabel. Kosten, slechts €7400 ex onderzoekskosten á €550. Op de vraag hoe die onderzoekskosten zo hoog konden zijn: Moesten de Motor open maken, diagnoseapparatuur bla bla bla. Kortom voelde behoorlijk genaaid door ze.
  Zelf een factuur mailen kunnen ze pas een paar belletjes. Dan laat ik een paar bezoekjes aan ze maar even achterwege. Kortom, waren niet echt welkom voor ons gevoel en zullen daar zeker ook niet meer terug komen.
  Hele nieuwe motor laten plaatsen voor ruim een derde minder, jaar garantie en een jaar onderhoud jij een garage via de buurman.
   
  FFIII vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina