1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Ervaring polijsten voorruit?

Discussie in 'Exterieur' gestart door Factory, 9 nov 2018.

 1. Heeft er hier iemand ervaring met het polijsten van de voorruit? De vorige eigenaar van mijn ST heeft denk ik nooit de moeite genomen om nieuwe ruitenwissers te monteren. Nu heb ik allemaal lichte krasjes op het ruit, die gaan glinsteren als de zon laag staat.

  Ik zou dit graag weg laten polijsten, maar ik vraag mij af of dit een goede oplossing is. Volgens Autotaalglas zou de ruit op den duur dof worden hiervan.

  Iemand ervaring?
   
  Berrychello vindt dit leuk.
 2. @braaierd kan je daar vast meer over vertellen
   
 3. Hij heeft dit laten doen? Of hij doet dit zelf?
   
 4. Ik denk niet dat ik er zelf aan zou beginnen, glas is best hard als het goed is.

  Glasgarage biedt dit in 2 vestigingen als dienst aan. Andere bedrijven misschien ook wel: https://www.glasgarage.nl/autoruitpolijsten/

  En anders hopen dat je een keer een steentje op de ruit krijgt en van de verzekeraar een mooie nieuwe ruit "krijgt"? ;)
   
 5. Nee, ik wil het ook graag laten doen. Alleen bij Autotaalglas werd het mij afgeraden. Vandaar dat ik graag ervaringen wil voor de langere termijn.
   
 6. Ik heb het bij beide focussen zelf gedaan voor ik er een goede coating op het gezet.
  Je moet niet verwachten dat je krassen eraf haalt. Dan moet je hem echt door een glasspecialist laten polijsten.
   
 7. Brian werkt bij een glasgarage.
   
 8. Ah ok, thnx!
   
 9. Ik lees even mee, ik heb hetzelfde en rij elke ochtend naar het oosten en elke middag naar het westen. Oftewel, altijd tegen de zon in.
   
 10. Ik had het bij de vorige voorruit ook. Gelukkig kreeg ik er een steentje op, 2 weken voor ik op vakantie zou gaan. Dat dan weer wel...
   
 11. Ik ga dit draadje volgen
   
 12. Ik heb het ook mijn auto ook, heb het voor een deel verwijderd gekregen met sonax glass polish icm een glass polishing pad. Bijde verkrijgbaar bij carclean. Het is niet 100% weg maar wel een stuk verbeterd. Het kan zijn dat als je meerdere hits doet met een dual action machine het nog verder, weg is, ik heb toen 2 hits gedaan omdat ik de hele auto verder nog moest doen maar denk dat er nog wel wat verbetering in zit.
   
 13. Met polijsten dat het minder wordt kan je hebben maar krassen haal je eigenlijk niet weg. Blijven er zitten misschien iets minder. Doe je teveel dan maak je er een bril van. Vertekend het beeld op een deel van de ruit.

  Enige juiste manier is eigenlijk ruit vv en nooit met droge ruit de wissers gebruiken. Samen met goed schoonmaken ervan en optijd vv
   
 14. Antwoord Brian:

   
 15. Dus hopen op een steentje.
   

Deel Deze Pagina