1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Entertainment display vaag

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door TitaniumBlack, 3 nov 2018.

 1. Na 19 jaar trouwe dienst heb ik afscheid genomen van mijn Focus1 Trend. Ik ben sinds augustus trotse eigenaar van een Focus3 Titanium 2012. Wat een fantastische auto! Afgelopen weekend heb ik de klok bijgesteld in de entertainment display. Ik was verbaasd dat de wintertijd niet automatisch werd overgenomen maar ach. Met het zoeken door het menu kwam ik ook de telefoon gegevens van de vorige eigenaar tegen dus deze meteen maar verwijderd. Mijn eigen telefoon stond er al in dus no problem. Meteen maar tijdens het scrollen het muziekgenre aangepast naar Rock.

  En nu komt het probleem: sinds bovenstaande handelingen is het scherm vaag blauw en niet mooi helder en duidelijk. Ik heb het hele instructieboekje doorgeworsteld maar kom er niet achter hoe ik de kleuren weer op 'normaal' kan zetten. Ik vind alleen een instructie hoe ik dat wel kan doen bij de boordcomputer met de knoppen links onder het stuur. Deze werken dus niet op de entertainment display.

  Misschien de accuklem los halen? Dat durf ik niet zo goed omdat ik niet weet wat er nog meer gereset wordt. En hoe zit het dan met de eventuele radiocode die je nodig bent? Die heb ik nl. niet.

  Wie weet hoe ik de entertainment display weer duidelijk en helder krijg?
   
 2. #2 kevinnns, 3 nov 2018
  Laatst bewerkt: 3 nov 2018
  Wat betreft kleuren oid instellen, geen idee. Maar met een Focus MK3 kan de accuklem gewoon los gehaald worden. Je zult niet geconfronteerd worden met radiocodes oid.
  Verders kunnen er mogelijk wat waardes op het IPC scherm (tussen de tellers) vergeten worden (afgelegde trip km's), verders normaliter geen spannende dingen.

  Beste is dan ook ongeveer 30 minuten de klem los te laten alvorens weer te bevestigen. Upload anders ook nog even een foto, wellicht zien anderen nog iets herkenbaars.
   
  TitaniumBlack vindt dit leuk.
 3. Welkom op dit gezellige forum.
   
 4. Dank. Was jaren geleden al lid maar het oude account deed het niet meer. Dus nu maar nieuw account. Fijn terug te zijn.
   
  jason101 vindt dit leuk.
 5. Oude liefde roest niet hè

  Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk
   
  TitaniumBlack vindt dit leuk.
 6. Zeker Focus-liefde niet!
   
 7. Ik zal ff een foto maken en deze plaatsen.
   
 8. #8 TitaniumBlack, 3 nov 2018
  Laatst bewerkt: 3 nov 2018
  Hier zijn de foto's: de 1e foto is ten tijde van de aankoop, mooi fel blauw dus, de 2e foto is nu, wazig lichtblauw en de 3e foto is na uitzetten motor en openen deur, vage blokken. De blokken verdwijnen na verloop van tijd naar een zwart scherm (zoals het hoort volgens mij).

  NB door de zon lijken foto 2 en 3 niet zo heel erg wazig maar zijn ze wel.
   

  Bijgevoegde bestanden:

 9. M.F. Reily :welcome: bij de gezelligste focus Family Club van NL.:thumbup:
  Veilige kilometers met je :focus3: - MK3 - Titanuim uitvoering uit 2012.:thumbup::sturen::thumbs:
   
  TitaniumBlack vindt dit leuk.
 10. Dimmen (Instellingen - Verlichting - Dimmen) op automatisch (of handmatig) zetten? Bij automatisch kun je alsnog handmatig de standaard helderheid verhogen of verlagen.

  Helderheid van grote en kleine gaan tegelijkertijd.[​IMG]
   
 11. Dit heeft toch betrekking op de boordcomputer en niet op het infotainement gedeelte?
   
 12. Moeten beide accuklemmen los of alleen + of - ?
   
 13. De gene waar je bij kunt is voldoende om de stroomkring te onderbreken. Let wel op dat je die niet tegen iets aan legt wat nog stroom kan geleiden.

  Mocht daarna het scherm nog steeds vreemd beeld geven kun je nog overwegen het knoppen paneel van de radio te demonteren en de stekkers van het schermpje (fcdim) en radio te controleren. Op YouTube kun je filmpjes vinden hoe dat moet, klinkt spannender dan dat het is :).

  Succes in ieder geval!
   
  TitaniumBlack vindt dit leuk.
 14. We gaan het proberen. Lukt het allemaal niet gaat de Focus gewoon ff naar de garage vanwege de garantie. Dank voor jouw hulp.
   
 15. Met garantie zou ik sowieso teruggaan naar de garage. Straks krijg je te horen;

  “Ja, je hebt er zelf aan zitten rotzooien, dat valt niet onder garantie”...
   
 16. Beide.
   
 17. Daar heb je helemaal gelijk in. Deze week maar even langs bij de garage.
   
 18. Dit issue is al eerder besproken op het forum; sommige 3.1 modellen krijgen een vaag/wit scherm. Enige oplossing is dan een nieuw scherm/module in te zetten.
   
 19. En nog steeds rijd ik rond met een vaag display. De garage heeft de accupool 60 minuten eraf gehad om te resetten maar dat hielp niet. Ook BOVAG garantie is dus niet geldig bij dit onderdeel omdat het een zgn. radio betreft. Ja duh.... Nu wordt het display er eerdaags uitgehaald en opgestuurd om te repareren. Het schijnt dat ik gewoon in Focus kan rijden zonder display......
   
 20. Wanneer het je toch geld gaat kosten zou ik persoonlijk het huidige display niet laten repareren maar meteen een andere plaatsen. Met wat zoeken is een jong gebruikte FCDIM (display) voor niet al te veel geld te vinden. Vooral op Ebay in de UK liggen de prijzen relatief laag en is het aanbod relatief groot.

  Ik heb zelf vorig jaar mijn 5 inch full color FCDIM met navigatie vervangen door een nieuwer type FCDIM met onderdeelnummer F1BT-18B955-DC. Dit display is afkomstig uit een 2017 Fiesta en is officieel nooit in de Focus 3 geleverd. Echter is dit onderdeelnummer wel backwards compatible met de meeste andere onderdeelnummers die wel in de Focus 3 zijn geleverd. Bijkomend voordeel is dat op dit type FCDIM elke aftermarket NTSC achteruitrijcamera kan worden aangesloten zonder dat er een camera module nodig is.

  Inclusief verzendkosten vanuit de UK was ik nog geen €100,- kwijt. Reparatie van het bestaande display is al snel duurder.
   
  bws723 en Thieske vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina