1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Embleem achterklep Focus MK3

Discussie in 'Prullenbak' gestart door Factory, 16 mei 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik ben op zoek naar een Ford-embleem voor de achterklep van een Focus MK3. De mijne is helemaal verweerd en begint zijn lak te verliezen.
   
 2. Er was dacht ik in het verleden een actie dat de dealers verweerde emblemen kosteloos vervingen.
  Je kunt allicht even vragen.
   
 3. Dat kostenloos vervangen was een paar jaar terug zo, nu niet meer. Ik heb 'm pas bij de dealer laten vervangen. Rekening heb ik nog niet binnen, maar het is netjes gedaan (bij een andere dealer bij de C-Max van mijn vader destijds overigens niet; krassen in de lak rondom het logo...).
   
 4. De mijne moet na 1 keer vervangen te zijn alweer vervangen worden door corrosie verschijnselen gelukkig nog onder garantie.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
   
  langen vindt dit leuk.
 5. Ik zal nog eens informeren. Mijn Fiesta heeft ook al eens een gratis nieuwe gekregen. Mocht er ondertussen toch iemand zijn die er nog 1 heeft liggen... Dan houd ik mij aanbevolen.
   
 6. Die van mij is ook helemaal verweerd, weet iemand hoe deze los te halen is?
   
 7. Het embleem zit met 3 pinnen en dubbelzijdig tape bevestigd. Om deze los te halen voorzichtig met bijv vislijn er tussen wrikken tot die loskomt. Deze komt van een focus2 en zal bij de focus3 niet veel anders zijn denk ik.


  [​IMG]

  [​IMG]
   
 8. Het embleem van de :focus3: is anders dan van de :focus2: heb ik vandaag ondekt. Omdat ik nog een nieuw embleem van de focus2 heb liggen en dezelfde afmetingen heeft wilde ik deze wisselen omdat het huidige ebleem lelijk was geworden. Eenmaal begonnen met loshalen kwam ik erachter dat deze verschillend zijn. Deze krijg je er overigens niet af zonder iets aan het embleem te slopen. Dus eenmaal bezig maar direct door gegaan tot deze eraf was. Vervolgens heb ik de dealer in Zoetermeer en Den Haag gebeld of ze dit logo in voorraad hadden. Helaas niet in voorraad maar Ardea in Schiedam wel. Dus hier maar even naartoe gereden voor een nieuw embleem.
   
 9. Wat kost een nieuw embleem? En wat is er anders aan het embleem ten opzichte van een Focus 2?
   
 10. Ik betaalde vandaag bij de dealer €29,65. Het verschil is dat het embleem bij de focus2 met 3 pinnen vast zit. Bij de focus3 is het embleem vlak en zit alleen geplakt. Hou er rekening mee dat het goed vastzit en lastig los te krijgen is.
  Duurde mij een uur eer het los was omdat je voorzichtig te werk moet gaan. Mijn ervaring is, je krijgt het oude logo er niet vanaf zonder het te slopen. Nu ik weet hoe het vastzit zal het een volgende keer een stuk makkelijker gaan.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 11. misschien als je met een heatgun verwarmd dat het makkelijker loslaat, soms wil dat wel wat schillen
   
 12. Probleem wat ik ondervond is dat je moeilijk een beginpunt kan maken om erbij kan komen omdat het verdiept ligt.
  Ik heb er een oude pas en schroevendraaier voor gebruikt. Bij het eerste punt begint het al te verbuigen.
  Het logo is ook niets alleen dan een dun plaatje in vergelijking met die van de focus2 die een stuk dikker is.
   
 13. @jason101 heb je een onderdeelnummer van het embleem?

  Ik zoek ook een nieuwe. Om de onverklaarbare reden zit er bij mij een deukje in aan de zijkant.
   
 14. @BasSport Bas onderdeelnr is F2086510. Dat is wat er op de factuur staat.
   
 15. Bedankt Douwe!
   
 16. Best aan de prijs voor een embleem, zouden ze eigenlijk kostenloos moeten opsturen..
   
 17. Dan zou je aan een gel badge of sticker moeten denken die erover geplak wordt. Intussen kan je dit originele embleem alleen krijgen bij de dealer. En ja dealers vragen nu eenmaal de hoofdprijs, al vind ik de prijs best wel meevallen t.o.v die van de focus2. Die is nog duurder.
   
 18. Inmiddels een nieuwe gekocht, dit topic kan wel weg.
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina