1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Een Focus!

Discussie in 'Even voorstellen' gestart door Markiey, 12 aug 2019.

 1. Hallo Allemaal,

  Ik lees al een paar weekjes mee op dit leuke forum, omdat ik me aan het oriënteren was op de aanschaf van een andere/jongere auto. Na 6 jaar in een Ford Fiesta 1.6 16v Ultimate edition 096/250 BJ:2006 waren wij toe aan een andere meer comfortabelere / ruimere auto.

  Dit forum heeft ons heel goed geholpen bij de keuze voor een andere auto, en daarom wil ik mij via deze weg ook even voorstellen op dit Forum. Mijn naam is Mark ben woonachtig in een plaats net boven Groningen en ben toch wel een liefhebber van Ford geworden de afgelopen jaren. :)

  Sinds vorige week de eigenaar van een mooie Focus Wagon 1.6 150PK BJ:2011 124.000KM
  Wat een verademing is dit vergeleken met de Fiesta, waar wij ook jaren met plezier in hebben gereden, maar het contrast is groot! :) Alles gaat zoveel soepeler en die ruimte heerlijk :)

  [​IMG]


  [​IMG]

  [​IMG]

  Na een week deze auto in bezit te hebben heb ik ook een paar vragen,

  • Geconstateerd dat de voorruitverwarming alleen aan de rechter kant werkt, nu heb ik hier op het forum gelezen dat dit mogelijk een defecte zekering kan zijn of dat de stekker onder de paravan los zit. Ik heb geconstateerd dat het niet de zekering is (omgewisseld met links) dus mogelijk is het een los zittende stekker, is het makkelijk om de paravan los te halen en dit te controleren?

  • Er zitten achteruitrijsensoren op de auto deze werken naar behoren, echter mis ik een knop om deze tijdelijk uit te schakelen in het middenconsole. Ik dacht eerst dat dit mogelijk niet origineel zou zijn, maar na wat onderzoek achter de klepjes in de kofferruimte kwam ik toch een originele Bosch/Ford controller tegen (type 8A6J - 15K866 - AA), waarin 2 stekkers zitten één naar de sensoren en de andere naar de pieper/led indicator boven de achterbank (type 8A6J - 15C869 - AA) dan is er nog één plaats vrij.

  • In de auto zit al een niet originele radio, het gaat hier om een Pioneer Avic f930bt incl. navigatie. De kaart die er op staat is behoorlijk verouderd, en om deze te updaten moet je 150 euro betalen, dit vind ik iets te veel voor een radio zonder carplay etc. Dus ben ik wat gaan oriënteren op een Android systeem dit leek mij heel gaaf, echter na het lezen over de slechte FM ontvangst en geluidskwaliteit twijfel ik hier over dus mogelijk toch een nieuwere Pioneer of Sony met DAB+. Maar waarschijnlijk heeft mij auto geen DAB+ antenne, (in de spriet staat AS4) op het forum heb ik gelezen dat de antennevoet van de Focus waarschijnlijk actief is en andere signalen dan FM/AM weg filtert. Als ik een nieuwe antennevoet plaats moet ik dan ook een extra kabel naar de radio trekken of kan dit over de bestaande bekabeling? (dit werd mij niet helemaal duidelijk in de verschillende topics).

  • Veel gelezen over de problemen met het 'slangetje' volgens mij is deze bij mij al gemodificeerd maar dat kunnen jullie waarschijnlijk beter beoordelen. (zie foto)
   [​IMG]

  • De auto gaat gewoon in onderhoud bij een Ford dealer, maar vind het wel fijn om te weten welk type olie er in moet om mocht het nodig zijn op pijl te houden.

  Alvast bedankt voor jullie belangstelling en hulp :)

  Mark
   
  Rob-RS vindt dit leuk.
 2. Welkom op het forum Mark :cheer:
  Veel plezier met je :focus3: :thumbup::thumbup:
   
 3. Welkom! Heel veel plezier en veilige km's met je :focus3:
   
 4. Een warm welkom vanuit Helmond
   
 5. Welkom Mark op dit gezellige forum
   
 6. Welkom op het forum


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 7. Welkom op het forum! :clap:
   
 8. :welcome: Mark op het gezelligste autoforum van NL

  heb je ook foto's van de Fiesta?
  ben wel benieuwd naar die ultimate uitvoering.
   
 9. Welkom Mark, op dit gezellige forum.
  De olie die je moet hebben is te vinden op de site van kroon-oil. volgens mij kan er in de 1.6 zowel de 5W20 als 5W30.
  Ik weet niet of je retourslang vervangen is (heb jouw type niet) maar het is wellicht wel verstandig op je koelvloeistof reservoir te vervangen. Deze scheuren wel eens en dan krijg je er condens in. en dat is bij jou het geval.
  Het uitschakelen van parkeersensoren vanaf fabriek is volgens mij alleen mogelijk als je ook parkeersensoren aan de voorzijde hebt vanaf fabriek. Dat is bij jou niet het geval. Je zou zelf een schakelaar kunnen plaatsen.
   
 10. Weljom uit Friesland Mark.
   
 11. Mark :welcome: bij de gezelligste Focus Family CLB van NL.:thumbup:
  Veilige kilometers met je :focus3: - :ecoboost: - 150 PK uit 2011.:dance::sturen::clap:
   
 12. Welkom Mark!
  Heel veel plezier met je fijne :focus3: met soepele 150pk motor!!
   
 13. Bedankt voor je reactie, hieronder een paar foto’s van de fiesta. :)

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
  Patman_66 en gerardTDCI vinden dit leuk.
 14. Bedankt voor je uitgebreide en verhelderende antwoorden, ik zal vragen of ze het reservoir eens willen controleren en als nodig vervangen.

  Ik heb al zitten kijken of ik er makkelijk een aan/uit schakelaar tussen kan zetten, gaat vast goed komen :)


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
  M.Blaak vindt dit leuk.
 15. leuk!
  die heeft mijn zoon @Peter-ST ook maar dan in het rood.
  maar dat is een S-Rally Edition :shrug:
   
 16. Welkom op het forum
   

Deel Deze Pagina