Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Dakrail/ Dakstrip focus station 2013

Discussie in 'Exterieur' gestart door OcnewB, 5 apr 2015.

 1. #1 OcnewB, 5 apr 2015
  Laatst bewerkt door een moderator: 5 apr 2015
  Dag,
  Ik heb sinds een paar weken een ford focus 2013 station. Deze heeft een pvc/zwarte dakstrip. Ik heb de de strip er eens afgetrokken en deze zit op een stuk of 8 plekken vast met een plastic soort van klemmetjes aan het dak. Eronder zitten een paar gaatjes waar dopjes op zitten Als ik die dopjes verwijder kijk ik vervolgens tegen de dakbekleding aan die aan de binnenkant van de auto zit UIteraard gaat het om beide strips. (het zijn strips die daar zitten waar normaal dakrails lopen). Deze strip heeft aan de binnenkant het volgende staan: bq7ra bm51.n50.463.ag >pvc-p+al<

  Ik wil deze strip graag vervangen voor een "chromen look" strip. Ik heb echter geen idee hoe deze strip heet, of waar ik de chromen strip kan kopen.

  Iemand?
   
 2. Deze strips zijn origineel alleen in het zwart verkrijgbaar. Links en rechts hebben een ander onderdeelnummer. Deze zwarte strips kosten zo'n €110,- per stuk.

  Wanneer je dus chrome strips wil zal je dus zelf iets moeten maken. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door de huidige strip te bekleden met een chrome folie of een universele chrome strip met de juiste breedte pas te maken.
   
 3. Hij wil graag de zilveren dakrails.
   
 4. Ik heb volgens mij nog een set orginele liggen.
   
 5. Maar is die op dit dak te monteren? De strip zit in het dak geklikt. Er lijken niet echt gaten ouzo te zitten voor het vastzitten van de dakrail?
   
 6. Misschien helpt het door wat foto's te plaatsen.
   
 7. Hier een station met zwarte strips op het dak, zoals ik ze ook heb:

  [​IMG]

  En hier zoals ik het graag zou hebben:

  [​IMG]
   
 8. Dat zijn dus de zilverkleurige dakrails.

  Het is mogelijk om de dakrails achteraf te monteren maar dit is wel vrij prijzig. De dakrails worden bij de dealer geleverd inclusief de benodigde montagematerialen. De zilverkleurige dakrails hebben de volgende nummers:

  Rechts: Finis 1749263
  Links: Finis 1749264

  Deze dakrails kosten ruim €200,- per stuk. Vreemd genoeg zijn deze zelfde dakrails in het zwart nog een stuk duurder.
   
 9. Deze chromen heb ik dus liggen. Zijn orgineel Ford.
   
 10. Voor een focus 3 wagon? Pm anders even wat je voor prijs in gedachten had? In, of ex montagemateriaal?
   
 11. Ik kan van Vadertuin twee dakrails overnemen incl montagemateriaal voor een mooie prijs. Wie heeft een link naar een handleiding o.i.d.? Ik kan er wel een vinden voor een fofo2. Ik vraag me ook af, of de strip blijft zitten (de zwarte)? Of dat daar rubbers inkomen?
   
 12. Vandertuin is een autobedrijf. Stuur Sjoerd nog een pb, misschien wil hij ze er ook wel opzetten. Wel een stukje rijden als je niet uit Friesland komt, maar de koffie is lekker:).
   
 13. Ah!
  Ik kom uit Nijmegen :-) Volgens google-maps is het wel een eindje ja.. Ik ben zelf vrij handig, dus als ik ergens een handleiding kan vinden is het denk ik wel te doen. Evt willen vrienden van mij ze wel uit groningen meenemen...
   
 14. Ik verwacht dat de zwarte strip vervalt.
   
 15. Sjoed, gisteren stond er een fofo wagon met de chromen dkrails op een p.plaats. Die heb ik bestudeerd. . Deze zaten op twee punten vast. Daartussenin (in het dak) lag als t ware een zwarte strip zoals ik die nu ook nog heb. Alleen iets korter (voor een paar cm en achter een paar cm). Klopt dat? Heb je anders een foto van die jij nog hebt liggen en t materiaal?
  Mvg!
   
 16. Kun je mij even je gewone emailadres pb-en, dan stuur ik daar de foto's naar toe.
   
 17. Als hij op twee punten vast zit vroeg ik bij af of die goed vast zit voor een dakkoffer die via een dakdrager hieraan vast zit.

  Ik ben in de markt voor een Focus en zie er soms staan zonder de dakrail maar vind met mooier. Ik lees hier dus dat het ook een optie is om ze achteraf te monteren.
   
 18. De dakrails mogen 100kg hebben, dus een dakkoffer zal geen probleem zijn.
   
 19. Geen koffie gekregen vorige keer :nocheer:
   
 20. Mijn pb gehad?
   

Deel Deze Pagina