Koken is mijn hobby en nu ik al een tijdje thuis ben heb ik meer voor het fornuis gestaan dan mijn vrouw. Koken of bakken daar draai ik mijn hand niet voor om heerlijk even met iets anders bezig zijn om de inwendige mens tevreden te stellen. Nu ben ik benieuwd wat onze forum leden allemaal aan kook kunsten hebben, laat het zien en doe ons watertanden Vandaag onze buiten keuken in combinatie met de BBQ gebruikt, het menu: groene asperges gebakken krielaardappeltjes kotelet van de BBQ voor vrouwtje lief 4 seizoenen salade en voor mijn wat eigen gemaakte tomaten ketchup. We hebben niet gegeten maar gevr....
Niet zo slim om dat hier te posten, nu weten wie de volgende bbq bij de meeting moet regelen Maar ziet er lekker uit hoor. Geen last van de wind daar dan?
Heel soms maak ik de rundvleessoep met pompoen en tapenade. Erg lekker. Koken vind ik leuk maar doe het te weinig door tijdsgebrek.
Leuk topic. Zelf vind ik koken ook leuk. Ik bedenk zelf geen recepten, maar vind het wel leuk om ze zo goed mogelijk na te maken. Eén van mijn favoriete gerechten is een groenteschotel met rijst en kip. Helaas heb ik even niet zo snel een foto bij de hand. Zodra ik hem weer maak zal ik een foto posten
Ik vind het koken zo ontspannend en neem alle tijd. Vrouwtje lief zegt wel eens zoveel geduld heb ik niet om het eten te maken, ik kan soms uren bezig zijn met het voorbereiden eer ik kan koken
Haha.. ik ken het. Mijn vrouw kookt ook op tijd ipv gevoel. Ik neem wel de tijd en proef vaak tussendoor Wat ik ook lekker vind, eenvoudig en toch lekker is een rundercarpacchio salade
dat vind ik nou mooi Erick, iets moois creëren en daar volledige ontspanning in vinden en daarna genieten van hetgeen wat je gemaakt hebt. zelf heb ik vaak het geduld en de kennis niet. ziet er goed uit Dim
Nu we toch bezig zijn, wie heeft er een goede sparerib marinade voor spare ribs uit de oven? Kan wel zelf wat bedenken en dat doe ik dan ook regelmatig maar dat varieert dan per keer wat het eindresultaat wordt. En op internet heeft iedereen de lekkerste zeggen ze. Dus dan liever hier vragen.
Als ik een recept nodig heb, dan zoek ik allerhande recepten en combineer de ingrediënten en maak er zo mij eigen recept van sparerib marinade recipe op Youtube sparerib marinade recipe op Google Ik heb mij aangeleerd op te schrijven wat ik gebruik en de hoeveelheid die ik gebruik zodat ik het een volgende keer hetzelfde smaak heb. Ik heb wel een kruidenmix voor kippenborst op de BBQ misschien iets voor de spareribs? Droog BBQ kruiden voor kip marinade Ingrediënten 2 el kerrie poeder mild 1 el knoflook poeder 1 el paprika poeder mild 1 el paprika poeder gerookt 2 tl kurkuma 2 tl mosterd zaad gemalen 2 tl tijm 2 tl roosmarijn 2 tl [zwarte]peper gemalen 1 tl zout 1 tl gember poeder 1 tl nootmuskaat 1/2 tl kruidnagel gemalen 1/2 tl komijnzaad gemalen Bereiding 1 voeg alle ingrediënten toe aan een kom 2 ingrediënten goed mengen 3 overbrengen in een glazen potje met schroefdeksel * * Past in een kruidenpotje van Verstegen Vlees aan beide rondom besprenkelen met olijfolie en kruiden mix er overheen strooien met de handen of een siliconen borsteltje in werken
Dank je wel, ik kook meestal op gevoel en proeven. Maar sommige mensen hebben inderdaad eigen of aangepaste recepten die je nergens vind. Ga je kip mix zeker proberen
Heb er nog eentje voor je, is wel een grote hoeveelheid eventueel recept halveren Memphis style BBQ rub Ingrediënten 55 g paprika 68 g zout 48 g suiker of een suikeralcohol [= zoetstof] zoals erythritol 34 g chili poeder 25g komijn gemalen 12 g knoflook poeder 12 g uien poeder 14 g zwarte peper gemalen 12 g mostaard poeder 2 g cayenne pepper Instructies Mix alles goed met elkaar en bewaar in een luchtdicht bak te bewaren voor 6 maanden. Gebruik Op alle zijden op het vlees strooien en inwrijven of een papje maken met olijfolie en dan op het vlees aan brengen
Vanmorgen wat blauwe bessenjam voor bij de Griekse yoghurt, mayo, ketchup en mosterd gemaakt. De mosterd moet nog een dag of drie rijpen, afwachten hoe die smaakt. Ik had ook nog een brood en broodjes willen bakken maar ik zit op een belangrijke ingrediënt te wachten die vandaag bezorgd wordt.
Ondanks dat ik de zomer geweldig vind vanwege de temperatuur is het seizoen culinair gezien het minst leuk. Persoonlijk vind ik dat de lekkerste smaken in de herfst/winter en voorjaar zitten. En dan is het leuk als er weer een schap vol ziet met de december spullen.