1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Culinair hoogstandjes

Discussie in 'Off-Topic' gestart door 2 Fast 4 U, 22 aug 2024.

  1. #1 2 Fast 4 U, 22 aug 2024
    Laatst bewerkt door een moderator: 22 aug 2024
    Koken is mijn hobby en nu ik al een tijdje thuis ben heb ik meer voor het fornuis gestaan dan mijn vrouw. Koken of bakken daar draai ik mijn hand niet voor om heerlijk even met iets anders bezig zijn om de inwendige mens tevreden te stellen.

    Nu ben ik benieuwd wat onze forum leden allemaal aan kook kunsten hebben, laat het zien en doe ons watertanden :thumbup:

    Vandaag onze buiten keuken in combinatie met de BBQ gebruikt, het menu:
    groene asperges
    gebakken krielaardappeltjes
    kotelet van de BBQ
    voor vrouwtje lief 4 seizoenen salade en voor mijn wat eigen gemaakte tomaten ketchup.

    20240822_164643.jpg

    We hebben niet gegeten maar gevr.... ;)
     
  2. Niet zo slim om dat hier te posten, nu weten wie de volgende bbq bij de meeting moet regelen :schater:
    Maar ziet er lekker uit hoor. Geen last van de wind daar dan?
     
    richard b, focus-piet en 2 Fast 4 U vinden dit leuk.
  3. Nee, ik had wel de luifel geheel laten zakken
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  4. Ik kook alleen van woede …
     
    Dircos1980, Fred, Mpothoven en 3 anderen vinden dit leuk.
  5. Heel soms maak ik de rundvleessoep met pompoen en tapenade. Erg lekker.
    Koken vind ik leuk maar doe het te weinig door tijdsgebrek. IMG_20210416_183117_920.jpg
     
    gerardTDCI en Edgar Focus vinden dit leuk.
  6. Ziet er lekker uit
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  7. Als we dan toch gaan showen met eten;
    3FFF5579-F802-481A-A67A-0BA456C62A0E.jpeg
     
    helhond, hoomer, Paul_U en 6 anderen vinden dit leuk.
  8. Ah, een mug met lange zuigsnuit
     
  9. Leuk topic. Zelf vind ik koken ook leuk. Ik bedenk zelf geen recepten, maar vind het wel leuk om ze zo goed mogelijk na te maken.

    Eén van mijn favoriete gerechten is een groenteschotel met rijst en kip. Helaas heb ik even niet zo snel een foto bij de hand. Zodra ik hem weer maak zal ik een foto posten
     
    2 Fast 4 U en Edgar Focus vinden dit leuk.
  10. Ik vind het koken zo ontspannend en neem alle tijd. Vrouwtje lief zegt wel eens zoveel geduld heb ik niet om het eten te maken, ik kan soms uren bezig zijn met het voorbereiden eer ik kan koken
     
    gerardTDCI en Edgar Focus vinden dit leuk.
  11. Haha.. ik ken het. Mijn vrouw kookt ook op tijd ipv gevoel. Ik neem wel de tijd en proef vaak tussendoor :mrgreen:

    Wat ik ook lekker vind, eenvoudig en toch lekker is een rundercarpacchio salade
    IMG_5126.jpeg
     
  12. dat vind ik nou mooi Erick,
    iets moois creëren en daar volledige ontspanning in vinden en daarna genieten van hetgeen wat je gemaakt hebt. :thumbup:
    zelf heb ik vaak het geduld en de kennis niet.

    ziet er goed uit Dim :thumbup:
     
    2 Fast 4 U en Edgar Focus vinden dit leuk.
  13. ziet er heel lekker uit
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  14. Nu we toch bezig zijn, wie heeft er een goede sparerib marinade voor spare ribs uit de oven?
    Kan wel zelf wat bedenken en dat doe ik dan ook regelmatig maar dat varieert dan per keer wat het eindresultaat wordt. En op internet heeft iedereen de lekkerste zeggen ze. Dus dan liever hier vragen.
     
  15. #15 2 Fast 4 U, 4 sep 2024
    Laatst bewerkt: 4 sep 2024
    Als ik een recept nodig heb, dan zoek ik allerhande recepten en combineer de ingrediënten en maak er zo mij eigen recept van
    sparerib marinade recipe op Youtube
    sparerib marinade recipe op Google

    Ik heb mij aangeleerd op te schrijven wat ik gebruik en de hoeveelheid die ik gebruik zodat ik het een volgende keer hetzelfde smaak heb.

    Ik heb wel een kruidenmix voor kippenborst op de BBQ misschien iets voor de spareribs?

    Droog BBQ kruiden voor kip marinade
    Ingrediënten
    2 el kerrie poeder mild
    1 el knoflook poeder
    1 el paprika poeder mild
    1 el paprika poeder gerookt
    2 tl kurkuma
    2 tl mosterd zaad gemalen
    2 tl tijm
    2 tl roosmarijn
    2 tl [zwarte]peper gemalen
    1 tl zout
    1 tl gember poeder
    1 tl nootmuskaat
    1/2 tl kruidnagel gemalen
    1/2 tl komijnzaad gemalen

    Bereiding
    1 voeg alle ingrediënten toe aan een kom
    2 ingrediënten goed mengen
    3 overbrengen in een glazen potje met schroefdeksel *

    * Past in een kruidenpotje van Verstegen

    Vlees aan beide rondom besprenkelen met olijfolie en kruiden mix er overheen strooien met de handen of een siliconen borsteltje in werken
     
    gerardTDCI en Edgar Focus vinden dit leuk.
  16. Dank je wel, ik kook meestal op gevoel en proeven. Maar sommige mensen hebben inderdaad eigen of aangepaste recepten die je nergens vind. Ga je kip mix zeker proberen
     
  17. Heb er nog eentje voor je, is wel een grote hoeveelheid eventueel recept halveren

    Memphis style BBQ rub

    Ingrediënten
    55 g paprika
    68 g zout
    48 g suiker of een suikeralcohol [= zoetstof] zoals erythritol
    34 g chili poeder
    25g komijn gemalen
    12 g knoflook poeder
    12 g uien poeder
    14 g zwarte peper gemalen
    12 g mostaard poeder
    2 g cayenne pepper

    Instructies
    Mix alles goed met elkaar en bewaar in een luchtdicht bak te bewaren voor 6 maanden.

    Gebruik
    Op alle zijden op het vlees strooien en inwrijven of een papje maken met olijfolie en dan op het vlees aan brengen
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  18. Vandaag maar eens nieuws geprobeerd, ravioli met prei en walnoot en harde strooikaas ovenschotel
    IMG_1101.jpeg
     
    gerardTDCI en 2 Fast 4 U vinden dit leuk.
  19. Vanmorgen wat blauwe bessenjam voor bij de Griekse yoghurt, mayo, ketchup en mosterd gemaakt. De mosterd moet nog een dag of drie rijpen, afwachten hoe die smaakt.

    20240911_113419.jpg

    Ik had ook nog een brood en broodjes willen bakken maar ik zit op een belangrijke ingrediënt te wachten die vandaag bezorgd wordt.
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  20. Ondanks dat ik de zomer geweldig vind vanwege de temperatuur is het seizoen culinair gezien het minst leuk. Persoonlijk vind ik dat de lekkerste smaken in de herfst/winter en voorjaar zitten. En dan is het leuk als er weer een schap vol ziet met de december spullen.
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina