1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Configuratie en instellingen aanpassen met een (aangepaste) ELM327 interface.

Discussie in 'Handleidingen Focus III' gestart door JW, 27 apr 2015.

 1. Inmiddels is er weer een nieuwe versie van het FoCCCus programma beschikbaar. Dit is versie 0.8.5 en deze kan je HIER downloaden.


  Dit zijn de wijzigingen t.o.v. versie 0.8.4:

  v0.8.5 (19.12.15)
  Added support STN2120
  Fixed minor bugs  Naast wat bugs die zijn opgelost wordt nu ook de STN2120 chipset ondersteund. Deze chipset wordt gebruikt in de Russische ELS27 interface. Dit is een interface die is ontwikkeld en wordt geproduceerd door members van het Russische forum. De ELS27 interface is compatible met de ELM327 interface maar heeft als groot voordeel dat deze beide CANbus systemen kan uitlezen en vele malen sneller is als een ELM327 interface. Hierdoor is de ELS27 interface zeer geschikt voor het updaten van firmware i.c.m. het FoCCCus programma.


  Vooralsnog is het met deze nieuwe FoCCCus versie dus ook niet mogelijk om de laatste Focus 3 fase 1 en alle Focus 3 fase 2 modellen uit te lezen en de configuratie aan te passen.
   
 2. JW, weet jij of het mogelijk is een ELM327 die niet meer functioneert te fixen?
  Ik heb hem eerder gewoon gebruikt en dingen aangepast, echter als ik hem nu aan een laptop hang, dan wordt er wel een COM port aangemaakt, maar kan geen enkel programma (Focccus, ForScan) verbinding maken met de interface. Is er een manier om hem de resetten of iets dergelijks?
   
 3. In veel gevallen is een ELM327 interface wel te resetten naar fabrieksinstellingen maar dit is niet eenvoudig. De procedure voor het resetten is afhankelijk van de gebruikte chipset. Vaak moeten er voor het resetten pinnen van de chip worden doorverbonden of kortgesloten.

  Veel Chinese ELM327 interfaces zijn echter voorzien van gekloonde chipsets waarbij het resetten veelal niet werkt.


  Gezien de geringe prijs van een ELM327 interface zou ik hier persoonlijk geen tijd in stoppen en gewoon een andere aanschaffen.
   
 4. Ik heb idd een waar geen echte ELM chip in zit, maar een PIC18F25K80. Weet jij toevallig zo of die te resetten is? Heb al in wat DATAsheets gekeken. Vond wel iets over een MCLR, maar hoe en wat... geen idee.

  Ondertussen al nieuwe besteld, maar dat duurt nog even, dus proberen kan altijd.
   
 5. Ik heb een USB ELM327 (zonder schakelaartje)
  Enige dat ik wil aanzetten is de bandenspanningssensor en DAB radio.

  Zodra ik in Focccus klik op BCM read, dan duurt het een seconde of 10 en krijg ik de melding:
  " can't connect to ECU. Switch ELM to HS-CAN"

  Vervolgens gebeurt er niets meer.

  Focccus versie die ik gebruik is de nieuwste 0.85
  Mijn auto is uit januari 2013.

  Kan dit een probleem zijn van mijn ELM327 en zal ik een aangepaste ELM kopen met schakelaartje ? of kan ik nog iets anders proberen?
   
 6. De melding die je krijgt duid er op dat het programma geen verbinding kan maken met de BCM. Gezien het hier een niet aangepaste ELM327 interface betreft (en dus altijd is ingesteld voor het HS-CANbus systeem) acht ik persoonlijk de kans erg groot dat er een defect in de ELM327 interface zit.

  Je kan nog proberen om de auto met een ander programma uit te lezen. Wanneer je dan nog geen verbinding kan maken kan je er wel vanuit gaan dat de ELM327 interface defect is.
   
 7. #27 Furiousz, 29 jan 2016
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 jan 2016
  Na een aantal topics over dit onderwerp te hebben gelezen wil ik ook een ELM327 aanschaffen om zo wat dingen aan te kunnen passen en uit te kunnen lezen. Ik heb uiteraard al even wat rond gekeken, maar er wordt zo veel aangeboden op het internet (china, ebay, enz) dat ik niet 100% zeker weet welke ik moet hebben. Heeft er iemand een link naar de juiste interface?

  Zelf kwam ik deze tegen op Ebay: http://www.ebay.de/itm/ELM327-USB-F...402025?hash=item3f53889e69:g:kdIAAOSw1XdUWo-5. Is dat de juiste?

  [EDIT]
  Laat maar, ik had gewoon nog even door moeten lezen :):)! Ik ga die van eBay bestellen.
   
 8. Is het ook mogelijk om via dat programma de ruitenwisser sensor minder gevoelig in te stellen?!
   
 9. dat kun je doen door aan het wieltje te draaien op de hendel.
   
 10. Als ik dat doe ben ik bang dat ze eraf vliegen..
  Wieltje staat nu al in 'minst' gevoelige stand en is, voor mijn gevoel, aardig gevoelig :)
   
  Coen Bogaard vindt dit leuk.
 11. om eerlijk te zijn vindt ik het ook niet alles.
  bij 5 druppels wist die 4x achter elkaar en in een hoosbui 1x per 30 sec. :loco:
   
 12. Vanmiddag heeft de postbode de bestelde ELM327 bezorgd. Zojuist heb ik met Focccus de autolocking functie aan gezet, dankzij de handleiding van [MENTION=142]JW[/MENTION] was dit een eitje :thumbs:.

  Voordat ik dit heb gedaan heb ik eerst even Forscan gebruikt om eventuele foutcodes uit te lezen. Er stonden een paar in (dit i.v.m. het installeren van de DRL een paar dagen geleden), deze heb ik verwijderd zodat de lijst leeg was. Na het instellen met Focccus dus nogmaals Forscan gestart, en inderdaad stond er nu een hele lijst meldingen. Deze waren ook allemaal te verwijderen op 1 na:

  [​IMG]
   
 13. Deze code staat bij veel auto's in de FCDIM (audio display). Ik weet echter niet wat de exacte reden hier van is maar kwaad kan het niet en je merkt er verder niets van.
   
 14. Zo`n vermoeden had ik ook al. Zou het kunnen komen doordat ik nadat ik de auto in accessory mode heb gezet de radio heb uitgeschakeld?

  Morgen ook maar eens kijken of ik de DDS kan activeren :)
   
 15. #35 bjauto, 18 mrt 2016
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 mrt 2016
  Weet iemand nog een plek voor Windows 10 64-bit stuurprogramma's voor een eBay-variant?

  Krijg de mijne niet aan de praat.
   
 16. Als dat een Prolific adapter is die een code 10 blijft geven dan zou je deze link eens kunnen proberen:

  http://www.miklor.com/COM/UV_Drivers.php#cable

  Mijn ELM327 wordt hiermee wel fatsoenlijk herkend. Heb hem nog niet uitgeprobeerd op de Focus.
   
 17. Bij Windows 10 wil het ook nog weleens noodzakelijk zijn om "Driver Signature Verification" uit te schakelen.


  Persoonlijk geef ik nog steeds de voorkeur aan een ELM327 interface met FTDI chipset. Ik heb inmiddels diverse ELM327 interfaces gehad waaronder ook interfaces met Profilic en Silicon Labs chipsets maar de interface met FTDI chipset (welke ik inmiddels al weer meer dan 5 jaar heb) werkt veruit het beste en is het meest stabiel.

  Daarnaast is deze interface plug and play. De interface wordt door Windows herkend en de benodigde drivers worden door Windows automatisch geïnstalleerd. Dit terwijl ik bij andere interfaces vaak de drivers handmatig heb moeten installeren.
   
 18. #38 bjauto, 19 mrt 2016
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 mrt 2016
  Dank voor jullie tips.

  Heb hem nu met wat trucs werkend gekregen met de CH340-drivers.

  Echter na aansluiten op de auto, aansluiten op USB, de auto op contact (heb een START-knop) en het drukken op 'Read BCM' krijg ik dezelfde melding als Sander1976 'can't connect to ECU. Switch ELM to HS-CAN'.

  Bij het starten van FORScan meldt die dat ik een kloon heb die niet wordt ondersteund...

  @JW: wat bedoel je met jouw opmerking van 20 december over 'de laatste 3.1'? Die van mij is een Econetic versie uit 2013. Zou deze wellicht niet te programmeren zijn?

  Wordt een nieuwe kopen dus. Iemand een link voor een goede (met FTDI chipset)?
   
 19. Op het Duitse forum gelezen dat het werkt op de :focus3: fase2.
  Dus iedereen die een facelift heeft en wat wil programmeren lees bovenstaande link even door en dan moet het lukken
   

Deel Deze Pagina