Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Computervirus

Discussie in 'Off-Topic' gestart door jason101, 26 jan 2019.

 1. Onze home pc is geïnfecteerd met het "zepto virus". Heeft iemand dit hier ook meegemaakt en weet hoe ik het moet verwijderen? Wat hulp mag ook tegen vergoeding uiteraard
   
 2. nieuwe hardeschijf/ssd erin en windows op installeren. keer een verse installatie is wel lekker, computer is meteen wat sneller daardoor.
  belangrijkste is dat je wekelijks en maandelijks een back-up maakt zodat je in zo'n geval geen belangrijke bestanden kwijt bent.

  waarom nieuwe hardeschijf/ssd. wie weet komt er een tool later vrij om deze beveiliging eraf te halen zodat je toch bij je bestanden kunt.
  als de bestanden snel gecodeerd zijn terwijl je de pc gebruikt kan het dus met de juiste tool ook snel gedecodeerd worden.
  enige is je moet weten de juiste decodeer sleutel weten. Geen idee of ergens op internet een decodeer sleutel hiervoor is gevonden, dat zal google je moeten vertellen. zie wel dat een virus anderhalf jaar al bekend is.

  nu bedenk ik meteen dat me laatste back-up van meer dan 5jaar geleden is, gelukkig heb ik niet zoveel belangrijkst op staan op de pc en kan ik tegen die tijd alles wel opnieuw downloaden. veel staat op de web dus is het niet zo erg.
   
 3. Ikzelf heb er "zero" verstand van en met hulp van de buurman is het virus gelukkig verwijderd.
   
 4. Ik had ook al even rondgesnuffeld en een nieuwe schijf is niet nodig.
  Een ssd is altijd lekker ter vervanging van een harde schijf :)
   
  PhoenixNLx vindt dit leuk.
 5. Mijn buurman heeft een malware programaatje geïnstalleerd en hiermee de fouten eruit gehaald. Er is gelukkig niets kwijt en werkt weer prima.
   
  rfknol vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina