Focusclub.nl Kartmeeting

De kartmeeting komt er weer aan. Geef aan welke datum je kan.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Boordcomputer en scherm/navigatie middenconsole vervangen?

Discussie in 'Electronica' gestart door Binnetie, 8 jun 2015.

 1. Ik ben nog helemaal nieuw hier op het forum. Heb 1 post gemaakt in een aankoop advies van een Ford Focus. Dit begint aardig concreet te worden en voor ik besluit tot aanschaf over te gaan zit ik nog met een paar vragen.

  De keus bestaat uit 2 Focussen (bouwjaar 2011 en 2012). Beide Titanuim uitvoering. Die uit 2012 is een econetic 14% bijtelling en mag niks trekken. Dit vind ik niet handig voor de toekomst. Maar het dashboard en het scherm in de midden console vind ik heel erg mooi.

  De Focus uit bouwjaar 2011 heeft een paar leuke extra's, maar nadeel is dat deze nog de oude schermen heeft. Uit het andere topic begreep ik dat het mogelijk is de boordcomputers te vervangen en navigatie te plaatsen in het middenconsole. Ik kan dit alleen niet zelf.

  Situatie:

  2011 versie:
  [​IMG]

  2012 versie:
  [​IMG]

  [​IMG]

  Ik wil dus graag dat boordcomputer van de 2011 vervangen wordt voor de 2012 versie. Dat zou hem helemaal af maken. De dealer adviseert om dit niet te doen, maar ik begreep in het andere topic dat dit dus wel mogelijk is.

  Heeft iemand hier meer informatie over en waar dit gedaan kan worden + ongeveer de kosten? Dan kan ik de knoop doorhakken en wordt ik niet meer elke dag gebeld door de dealer of ik al een keus gemaakt heb :D
   
 2. #2 thecure, 8 jun 2015
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 jun 2015
  het is te doen, je zou even contact moeten zoeken met JW op dit forum, hij heeft veel ervaring met electronica in de focus.
   
 3. JW heeft me dit in het andere topic ook verteld, dat het mogelijk is maar had er verder niks over gehoord. Dan kan ik hem het beste hem even een berichtje sturen.
   
 4. Het is prima mogelijk om achteraf een teller met groot display te plaatsen. Voorwaarde is wel dat er niet teveel leeftijd verschil tussen de auto en de teller zit. Als dit wel zo is kan het zijn dat er software problemen optreden.

  Overigens heeft een teller met groot of klein display niets met leeftijd van de auto te maken. Een teller met groot display is simpelweg alleen aanwezig als de auto is voorzien van bepaalde opties (een hiervan is navigatie). Als de auto deze opties niet heeft is de standaard teller met het kleine display toegepast.


  Als je een andere teller plaatst zal deze correct geconfigureerd moeten worden. De teller bevat een configuratiebestand waarin alle opties van de auto staan. Ditzelfde bestand staat tevens in de BCM (Body Control Module) van de auto. Het configuratie bestand van de teller zal dus hetzelfde moeten worden als het bestand van de BCM.

  Dit kan je eventueel zelf doen met een (aangepaste) ELM327 interface en het gratis FoCCCus programma. Meer informatie hierover kan je HIER vinden.

  Daarnaast zal ook de kilometerstand van de nieuwe teller moeten worden gecorrigeerd. Bij mijn weten kan dit ook met het FoCCCus programma maar dit heb ik zelf nog nooit geprobeerd. Bij mijn weten is het hierbij alleen mogelijk om de tellerstand omhoog te wijzigen.
   

Deel Deze Pagina