1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Blue is beautiful

Discussie in 'Mijn Focus' gestart door Carfreak64, 9 jan 2020.

 1. Hallo allemaal. Zoals beloofd zou ik een eigen auto topic openen op mijn Focus.

  Even kort, ik had mij reeds voorgesteld, maar hier een korte samenvatting.

  Mijn naam is Jos, reed een 2018 Peugeot 308 GT 205 en heb in November 2019 een Focus 1.5 Ecoboost 182 MY2020 besteld in de kleur Desert Island Blue. Ik heb reeds meerdere auto van andere merken in een soortgelijke kleur gehad, nu dus mijn eerste Ford.
  Ik heb hem op 8 januari jl. op mogen halen, wat overigens niet zonder slag of stoot ging, de auto is overigens in orde dus daar lag het niet aan.
  Ik zal binnenkort wat betere foto's plaatsen, want het weer was nu niet echt geschikt voor het maken van foto's, daarbij was de gebruikte camera niet geschikt voor opnames in de regen....:loco:

  De foto's van mijn Focus in de voorstelronde waren gemaakt met een Motorola telefoon, de kleuren waren gewoon slecht, deze is meer de kleur blauw zoals deze in mijn ogen moet zijn :P:

  [​IMG]

  Overigens, heb de auto nu de tweede dag en hij bevalt uitermate goed, ik zal in een later stadium meer op details in gaan.

  Groeten,

  Jos
   
  bluediamond, FFIII en Heusinkveldb vinden dit leuk.
 2. Mooie kleur, veel plezier met je :focus4:
   
 3. Thx, "het waren twee fantastische dagen" :mrgreen: en hopelijk volgen er nog heel veel meer ;)
   
 4. Prachtige auto Jos! Veel veilige en fijne kilometers gewenst. En dan natuurlijk het liefst zonder problemen!
  Keep us posted! :cool:
   
 5. Hoi Fabian, zal ik doen.
  Tot nu toe niets kunnen ontdekken wat aanleiding zou kunnen zijn om terug te moeten naar de garage :). oh ja ik ben wel terug geweest, geloof het of niet.
  Heb de auto opgehaald, instructies gekregen, kentekenkaart lag bij thuiskomst al in de bus, auto had men nl. op 7 januari te naam gesteld, alleen...Thuisgekomen en bekomen van de Focusexperiance zei ik tegen mijn vrouw dat ik niets had betaald. Ze hadden nog geen euro van mij ontvangen. Bedoeling was dat ik op 8 juli het bij te leggen bedrag zou pinnen, maar om de 1 of andere reden had men geconcludeerd dat ik het bedrag vooraf had overgemaakt...:shrug: en in alle "spanning" heb ik gaandeweg de aflevering er ook niet meer aan gedacht...
  Heb ze maar gebeld en bedankt dat ze mij zomaar de auto meegegeven hadden:baeh: Ben zo eerlijk als ik ben daarna maar even gaan pinnen.....;)
   
 6. Blauw is de enige kleur

  :rolleyes:
   
  MrMarcos en Rykers vinden dit leuk.
 7. #7 Michel Verkruijssen, 10 jan 2020
  Laatst bewerkt: 10 jan 2020
  Ik heb de mijne op 3 januari op mogen halen. Helaas stond de auto bij het ophalen niet in de showroom maar buiten in de regen. Ook moest ik heel lang wachten terwijl ik een afspraak had. Blijkbaar vinden ze leaserijders niet zo belangrijk als privé kopers..... Anyway, de auto is wel heel erg gaaf. De kleur is echt super op deze auto. Ik vind dat de foto's de auto ook geen recht aandoen. In het echt is ie zoveel mooier om te zien. Ik heb de 1.0 125PK en hij rijdt echt super lekker. Rij er nu een week in en kijk er elke keer weer naar uit om te gaan rijden. :dance:

  [​IMG]
  [​IMG] [​IMG][​IMG] [​IMG]
   
  MrMarcos, bluediamond, René. en 2 anderen vinden dit leuk.
 8. Zeer knappe Focus!
  Veel plezier ermee en dat van ernaar uitkijken ken ik ook! :dance:
   
 9. @Michiel: Heb jij er ook Michelin Primacy4 banden op liggen? Ik heb er nu 400 km mee gereden en vind de banden een drama. Hoop dat het beter wordt anders gaan ze er over niet al te lange tijd onderuit.
   
 10. Zo vandaag was het weer dusdanig dat er eindelijk een paar fatsoenlijke foto's gemaakt konden worden, de auto was dan weliswaar niet (brand-)schoon, maar de wielen iig wel. Het nadeel van de 2020 velgen is dat juist door het glanzend zwart, je meteen ziet als ze vuil zijn, itt de voorheen matter zwarte velgen,

  De foto's:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Gemiddeld verbruik is sinds het aftanken ca 300 km gelden 1:14,2. Ik heb voor 50% autoweg gereden, 35% B-wegen en de rest stadsverkeer. Uiteraard zegt e.e.a. nog niet zo veel. Wat mij tot nu toe allemaal opvalt in zowel positieve als negatieve zin:

  +Heerlijke stoelen (AGR)
  +Wat fijn, eindelijk weer knoppen ipv een tablet waar je bijna alles mee bedient
  +Goede AC en verwarming
  +Zeer stille motor, ook bij snelheden van 130 en iets meer niet te horen, alleen bij optrekken (en dan maakt hij een mooi geluid)
  +Heerlijke besturing, schakelen/koppelen en remmen
  +Vering is hard, maar niet gortdroog, dus nog genoeg restcomfort, ook met 18"
  +Algemene rust, de auto nodigt niet uit tot jakkeren
  +Ruimte achterin, maar ook voorin (breed)

  -Banden (Primacy4) hebben een knoerthard loopvlak, elke korreltje asfalt voel je Michelin PS3's hebben een zachter loopvlak (slijten dus harder), maar rollen veel comfortabeler af. Ik kan het weten want heb met 2 Focussen proef gereden op nb dezelfde wegen waar ik dagelijks rijdt.

  Verder nog niet echt nadelen ontdekt, gewoon een heel fijne auto.
   
  bluediamond vindt dit leuk.
 11. mooie kleur dat blauw, staat de focus echt goed.
   
 12. Goed om te lezen dat eigenlijk het meeste van de auto gewoon goed bevalt.
  Jammer van de banden, maar één voordeel, die gaan geen autoleven mee en je kunt er wat aan doen.
  De rest van de (positieve) ervaringen zijn eigenlijk belangrijker!

  Mochten ze bij mij straks ook niet bevallen, dan gaan ze gewisseld worden voor PS4 of PS4s banden!
   

Deel Deze Pagina