1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Aux op Travelpilot DX

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door arnoutbaas, 7 jul 2015.

 1. Ik heb een Focus uit 2004 (1, fase 2) met een Blaupunkt Travelpilot DX. Volgens de handleiding die online staat, moet daar een aux-ingang in zitten. Maar ik kan het verder nergens vinden. Weet iemand of dit moet werken? Zou toch leuk zijn als ik mijn iphone erop aan kan sluiten.
  En als ik het goed begrijp gaat het aansluiten van een yatour niet werken. Of heb ik dat mis?

  Bedankt alvast!

  [​IMG]
   
 2. De Travelpilot DX die in de focus 1 (en sommige andere Ford modellen) is geleverd heeft geen AUX ingang. Dit type radio is volgens Ford specificaties gemaakt. De AUX kabel die voor sommige andere (originele) Blaupunkt Travelpilot modellen leverbaar was werkt niet op de Travelpilot DX die Ford heeft toegepast.


  Daarnaast is ook een Yatour niet compatible met de Travelpilot DX. Bij de Travelpilot DX is het CD-wisselaar protocol net iets anders als bij de andere originele Ford radio's. Bij de originele CD-wisselaar is dit geen probleem maar de Yatour is hiermee dus helaas niet compatible.
   
 3. Ik heb een parrot mki9200. Dit werkt perfect
   
 4. Wat ik gedaan heb is de kabel van de CD-wisselaar een beetje aangepast en op de aders van "L+" en "L-" resp. "R+" en "R-" een paar tulpstekkers gemonteerd. Zo kun je er ook een andere geluidsbron op aansluiten.

  Dat werkt wel alleen als de CD-wisselaar afspeelt, om dat te doen kun je het beste een CD branden met stilte en die op 'repeat' zetten.

  De AUX-ingang is wel zachter dan het volume van de CD-wisselaar, hou daar rekening mee als je weer naar een CD of naar de radio wisselt.

  Ik ga nog een keer proberen om het Travelpilot-protocol (Ford ACP) te ontcijferen en daar een fatsoenlijk printje voor te maken die ook op de DX/FX werkt.

  Gek genoeg werkt een CD-wisselaar van een 6000CD weer wél op de DX, daarvoor heb ik dus zelf een verloopkabel gemaakt.
   
 5. Zeer toevallig Arnout, ik zit sinds mijn recentelijke aanschaf van een Focus Futura (12/2004) met hetzelfde probleem.
  Het liefst wil ik een carkit inbouwen + via bluetooth muziek af kunnen spelen, waarbij ik gebruik kan blijven maken van de stuurbediening voor het volume. Maar ik kom er maar niet uit wat de beste optie is.. Weet iemand wat hierbij het slimst is, nu Yatour niet lijkt te gaan werken?
   
 6. Oke ik stof hem weer ff af, omdat ik met hetzelfde zit.
  Ik heb deze radio erin zitten, met de cd-wisselaar. MAAR ik luister het liefst geen radio.
  Dus is de vraag, is er een mogelijkheid om toch een aux input te krijgen op deze radio? Zo ja hoe en wat. En zo nee wat is dan de beste optie? Misschien een 6000cd erin met een yatour verloopje? Ik wil het liefst wel gewoon de bediening achter het stuur houden namelijk dus dan blijft originele ford radio's de optie voor niet al te veel geld?
   

 7. misschien is dit wat ;;;;
  https://www.youtube.com/watch?v=JaoerqdR41k&feature=share
   
 8. Ik heb ook zo'n dx. Ziet er wel mooi uit, maar toch jammer dat het alleen werkt met de wisselaar (waar geen mp3's op kunnen). Eigenlijk wil ik m'n iphone 6 gebruiken voor spotify.
  Klopt het dan dat ik ergens een 6000 cd moet vinden, met een yatour en dan nog een verloopstekker van oude naar nieuwe iphonekabel? Met behoud van de stuurwielbediening.
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 9. is zeker ff een klusje maar dit werkt top
  https://www.youtube.com/watch?v=JaoerqdR41k&feature=share
   
 10. Ik heb gewoon een aux kabel tussen de cd wisselaar gehangen. Cd erin met nummers zonder geluid die ik dan afspeel en alles werkt super. Was 5 min werk.
   
 11. Ik heb een bury handsfree kit. Zat al in m'n vorige auto en heb deze er nog even netjes uitgehaald. Kon muziek via bluetooth over de geluidsinstallatie spelen. geluid kwam volgens mij alleen via voorste speakers. Dat vond ik wat minder.
  Hoop dat het allemaal eenvoudig past en werkt.
   
 12. #12 johanv, 22 jul 2017
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 jul 2017
 13. ik heb hem binnen en het werkt
   
 14. Jaartje later, (bijna) dezelfde vraag. Ik wil graag bovenstaande kit bestellen bij Discountcarstereo, maar zelf weten ze ook niet welk 'Radio Model' ik moet hebben. Ik heb de Travelpilot DX met square buttons, met opdruk CD/CDC (dus geen mp3 of aux opdruk)

  Welke heb jij besteld en/of hoe kan ik checken welk model ik moet kopen vanuit Amerika?
   
 15. Moet je even alle knoppen van de radio bekijken of er een aux knop aanwezig is.
  En als je het product code op de radio kan vinden dan zullen er vast mensen wezen die je meer kunnen vertellen over jou radio

  Verstuurd vanaf mijn HTC One M9 met Tapatalk
   
 16. Er is geen AUX aansluiting aanwezig. Het is een Travelpilot DX met CD-wisselaar onder de passagiersstoel. Ik zal dus audio van een AUX-bron (telefoon) via de CD-wisselaar of single-cd connectie moeten verbinden. Ik heb nog geen productcode kunnen vinden, deze staat waarschijnlijk op de achterzijde.
   
 17. Als ik het me goed herinner staat het exacte type van je radio op achterkant. overigens werkt bij mij het systeem niet meer. ik weet niet waar de fout zit, in de radio of in de PXDXFB
   
 18. Ik ga eens op de achterkant kijken. Jammer dat 'ie niet meer werkt! Nu dus helemaal geen AUX-audio meer of heb je een andere oplossing gevonden?
   
 19. Ik heb er nog niet naar gekeken, misschien is het simpel te fixen.
   

Deel Deze Pagina