1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Autosleutel klapt niet meer in

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door jason101, 16 jan 2020.

 1. Ik krijg de autosleutel niet meer ingeklapt. De knop die het mechanisme bedient krijg ik niet meer ingedrukt.
  Is dit zelf te verhelpen door de sleutel open te maken of is er een veertje o.i.d. kapot?
   
 2. Vaak is een veertje kapot. Heb mijne van AliExpress en gaat al lang mee. 3€. Ligt er wel aan welke sleutel jij hebt. Mijne is MK2.

  Op YouTube staan ook filmpjes die het uitleggen hoe die open gaat.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
   
 3. Ik heb nog een 2e sleutel die wel goed is maar vraag me af of deze te maken is. Kan ik er zelf bij komen?

  Verstuurd vanaf mijn SM-T585 met Tapatalk
   
 4. Ja. Even op YouTube zoeken naar een howto. Op AliExpress staan ook sleutel zonder chip. Dan heb je voor een paar cent de behuizing en zet je zo de onderdelen over.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
   
 5. Ik was een beetje te vroeg met mijn oordeel.....:weird: Door wat te wrikken met een kleine schroevendraaier aan de behuizing werkt die weer.
   
 6. behalve de chip die heb ik eruit moeten zagen en knippen met een zijkniptang omdat de twee helften af fabriek gelijmd zijn, het gedeelte met de afstandsbediening kan wel zonder breekwerk gewisseld worden
   
 7. Dit is een bekend probleem bij het type klapsleutel dat bij de Focus 3 is toegepast. Het metalen knopje heeft aan de onderzijde 3 kleine nokjes. Als gevolg van slijtage komt het vaak voor dat het middelste nokje afbreekt en tussen het knopje en het mechanisme klem komt te zitten. Dit heeft als gevolg dat het knopje niet meer kan worden ingedrukt.

  Door aan de behuizing te wrikken komt het afgebroken stukje los van de positie waar deze klem zat. Hierdoor werkt het mechanisme weer. Dit is echter maar tijdelijk. Het is slechts een kwestie van tijd voordat het afgebroken stukje wederom klem komt te zitten.

  De beste oplossing is de behuizing van de sleutel vervangen. Een goede kwaliteit vervangende behuizing koop je al voor een paar Euro op Ebay of AliExpress.
   
 8. De sleutel deed al een tijdje vreemd. De ene keer wel en dan weer niet maar dit was de eerste keer dat die helemaal vast zat. Tijd om iets nieuws te zoeken dus.

  Verstuurd vanaf mijn SM-T585 met Tapatalk
   
 9. Die chip was wel lastig ja. Op YouTube staat eoa Indiër die dit ook gedaan heeft. Beetje met de Dremel erop los en de chip is eruit. Wel goed kijken waar je hem plaatst in de nieuwe sleutel. Zo heb ik nu 2 klapsleutels. Eentje is reserve en de ander gebruik ik al zo'n anderhalf jaar. Werkt perfect.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
   

Deel Deze Pagina