1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Android Auto

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door Arthur, 28 sep 2018.

 1. Ik heb een Focus 2.0 ST van 2017 met Sync 3.
  Een kennis heeft via Bluetooth "Android Auto" op mijn mobiel gezet. Het is namelijk niet via de "Play Store" te downloaden en wordt ook niet ondersteunt in NL.
  Erg jammer want het werkt perfect. Ik heb nu Waze en Google Maps op mijn navigatiescherm van de auto in plaats van via mijn mobiel die dan los aan je raam hangt. Tegelijkertijd kan ik ook gewoon Sync3 gebruiken, telefoneren via spraakcommando's etc.
  Weten jullie waarom Android Auto niet in NL ondersteunt wordt (wel in Duitsland bijvoorbeeld)?
  Weten jullie wie daarover gaat? Misschien kunnen we die instantie overtuigen dat ook in NL in te voeren?
  20180928_160654[1].jpg
   

  Bijgevoegde bestanden:

 2. Android Auto is verboden in Nederland want dan wordt je scherm als verlenging van je telefoon gezien en je mag je telefoon niet gebruiken als je rijdt.
  Terwijl Apple Carplay wel gewoon in Nederland is toegestaan...

  Maar ja, dat is Apple hè, die zullen de Nederlandse staat wel wat geld toestoppen zodat die wel is toegestaan
   
 3. Was er niet een paar weekjes terug een rechtszaak waarbij de uitkomst was dat je de telefoon wel mag gebruiken als deze in een houder zit?
   
 4. het probleem is idd dat je telefoon bedient, echter dat ziet de politie niet. als de regel idd is zolang hij maar in een houder zit, dan zit bij andriod auto dus ook constant in een houder.
  tomtom of andere appraat mag je ook niet in je handen houden. alleen die stel je van te voren in en je kijkt er een keer alleen naar, wat tevens ook voor afleiding zorgt.

  degene die zijn telefoon keer vast had bij wegmisbruikers tijdens het rijden zei het precies goed.
  waarom kun je bij tesla het scherm tijdens het rijden wel bedienen en wordt het niet gezien als toestel bedienen

  geen idee waarom apple carplay wel is, misschien ivm apple het niet verwijdert heeft. en andriod auto was altijd in beta en begint nu aan zijn opmars.
  heb zelf me gsm als mirrorlink in me auto gehad, werkt precies hetzelfde alleen dan geen touchscreen commando via de radio (kan wel maar niet werkend gekregen)
  kort gezegd 2x gebruikt en daarna nooit meer.
  het is makkelijker om houder te plaatsen en die enkele keer de navigatie via de houder doen. werkt perfect, zonder probleem
   
 5. Eventjes het artikel erbij gezocht waarnaar ik refereerde; klik hier. Is ook bij andere bronnen te vinden.
  Betreft een rechtszaak van begin dit jaar waaruit naar voren komt dat het bedienen van een (smart-)telefoon in de auto tijdens het rijden wel is toegestaan wanneer de telefoon in een houder zit. Het bedienen van een telefoon is niet hetzelfde als het vasthouden en kan daardoor niet beboet worden als dusdanig. Wanneer er echter gevaarlijke gebeurtenissen voortvloeien uit het bedienen van de telefoon, kan de controlerende instantie nog wel de bestuurder bestraffen met behulp van artikel 5.
   

Deel Deze Pagina