1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Alle geluk van de wereld!!

Discussie in 'Algemeen' gestart door Batjuh, 20 jun 2021.

 1. Vannacht reed ik richting huis van een vriend en in Tilburg stond ik bij het stoplicht op de ringbaan/ kruising met de Bredaseweg , recht van mij stond een Bmw I3 , terwijl het stoplicht op groen ging ging de Bmw wat sneller van start en lag daardoor een halve motorkap lengte voor mij auto, op dat moment komt er links van mij een scooter door het rood gevlamd voor mijn auto door, ik dacht nog tijdens het verplaatsen van mijn voet van het gas naar de rempedaal, die rijd ik vol aan, wonder boven wonder was de scooter snel genoeg om voorbij mij auto vol tot stilstand te komen in de zijkant van die Bmw I3.

  Kerel van de scooter had niks zei hij , hij was tenslotte wel gelanceerd vanaf stilstands over de Bmw. Jongen in de Bmw was druk zijn moeder aan het bellen om te zeggen dat hun auto in elkaar zat wat niet zijn schuld was. Daarnaast stom verbaast wat hem was overkomen.

  Jongen op de scooter was snel opgestaan na de val en wist best snel zijn scooter weer te vinden om min of meer zo snel mogelijk maar weer weg te willen zijn. Jongen van de Bmw hield hem nog tegen om aan te geven papieren in te vullen, en maakte een foto van zijn kenteken plaatje. Ze hadden afgesproken dat die jongen op de scooter alvast naar het huis van die gast uit de Bmw zou gaan.

  Al snel was de conclusie dat de jongen ipv rechtsaf rechtdoor reed, als het mijn auto was geweest die in elkaar zat was ik hem achterna gereden. Zelfde geld is kenteken plaatje van en andere scooter/brommer afgehaald en kan die gast uit de Bmw nog geen verhaal halen.

  Heb hem tot slot wel mijn tel nr gegeven voor als eventuele getuigen.
   
 2. Zelf zaterdag op dezelfde kruising een fietser die doodleuk door rood fietst. Het is dat ik aan kwam rijden bij de stoplicht en dat de andere twee auto's snel genoeg naar rechts afsloegen. Hierdoor zat net een gat waar hij tussendoor kon.

  Helaas denken fietsers,voetgangers,brommers,scooters dat ze genoeg overzicht hebben met het oversteken. Helaas wordt er gezegd dat ze in hun gelijk staan tot bewijs laat zien dat de auto/vrachtwagen niks verkeerds deed en hij door rood fietste.
  Van ene kant kan je zeggen dat boete te laag is. van andere kant kun je ook beter uitleg geven van alle gevaren waar een fietser van jonge leeftijd geen rekening mee houdt.
  Maar ja we hebben allemaal wel door rood gelopen of gefietst.

  Het is voor de bmw rijder idd afvragen of hij wel op bezoek komt die scooter rijder. copy van id-kaart zou beter zijn.
  Anders is het fijn dat hij jouw nummer heeft. Dan kun je altijd nog als getuigenverklaring voor hem ondertekenen voor waarborgfonds
   
 3. Wauw dat meen je niet! Ja ik zou de scooterrijder daarom dus ook achterna gereden zijn. Ik vertrouwde al niet dat hij zo snel weg wilde:nocheer:
   
 4. staande houden en gelijk de politie (112) bellen, als je meld dat het om doorrijden na ongeval gaat komen ze wel snel hoor.
   
 5. Toen het ongeval gebeurd was reed er 10 minuten daarna ook een politie auto langs, denk dat die makkelijk nog weleens ff kunnen zoeken naar een zatlap op een scooter:cheer:
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 6. Zo zie je maar, een snelle (elektrische) auto is ook niet alles! :D :D
   
  Batjuh vindt dit leuk.
 7. Doorrijden na een ongeval is dan ook een misdrijf, en geen overtreding. Dat rekent zwaar voor de politie. Zelfs met alleen blikschade wordt het een doorrijder zwaar aangerekend, dus altijd aangifte doen.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 8. als ik dit had gezien had ik ff die gozer achterna gegaan :evil:
   
 9. Flink van jou...
  ;)
   
 10. ik zie dat meer als een plicht.
  het minste wat je kunt doen is helpen.....maar er zijn genoeg omstanders die dat doen.
  dan de veroorzaker achterhalen en even duidelijk maken wat die gedaan heeft.

  maar ik zal wel ouderwets zijn denk ik.
  degene die het filmpje heeft gemaakt kan ook alleen maar GVD roepen en zijn weg vervolgen.
  de moeite nemen om het op het grote www te zetten doet die dan wel :loco:
   
 11. De politie was voor de jongen van de BMW nog even bij het thuisadres geweest van de jongen op de scooter. Deze stond total los voor de deur. Jongen deed de deur niet open dus hebben ze daar een proces verbaal voor opgemaakt. Die jongen blij want hij kan nu aankloppen bij de verzekering van die scooter gast.
   
  Edgarcmax en gerardTDCI vinden dit leuk.
 12. Je maakt wat mee af en toe aan idioten op de weg en inderdaad vooral fietsers/snorfietsers en bromfietsers denken dat ze onkwetsbaar zijn. Hoe vaak ik al een noodstop heb moeten maken voor iemand die door rood gaat en je dan vies aankijken ook. Maar mooi dat die BMW rijder toch nog terecht kan bij de verzekering. Bronjongen is hopelijk wel verzekerd anders wordt dat ook nog een dingetje want dan moet hij alles zelf gaan betalen.
   
 13. Ja de politie is op basis van kenteken hem thuis gaan opzoeken, dus zijn kenteken plaatje staat op zijn naam/adres waar ze zijn scooter aantroffen. En anders kan ik nog getuigen van de aanrijding voor het waarborgfonds. :thumbup:
   
  Edgarcmax vindt dit leuk.
 14. een getuigenverklaring afleggen bij de politie helpt altijd.
  zo staat de benadeelde altijd sterker om via zijn verzekering de kosten te verhalen.
   
  Edgarcmax vindt dit leuk.
 15. Ik vermoed dat het wel verder gaat dan een proces-verbaal. Buiten het vergoeden van de schade kan de veroorzaker een flinke boete tegemoet zien. Kans is groot dat het voor de rechter komt, zeker omdat de veroorzaker doelbewust is weggereden.
   
 16. dat zeker maar zal die niet toegeven.
  oh, sorry ik raakte in paniek en ben gauw naar huis gegaan, en daar komen ze mee weg.
   
 17. Zolang je niet kunt aantonen dat hij de bestuurder was een hij dat ook niet toegeeft, heb je geen poot om op te staan.
   
 18. volgens mij is Carlo @Batjuh getuige geweest van de aanrijding dus die gaat niet op.
   

Deel Deze Pagina