Kom jij ook op EFE?

Wil jij ook op 11 september in onze clublane staan? Schrijf je nu in!

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Algemene probleempjes

Discussie in 'Mijn auto' gestart door HarmB, 9 sep 2020.

 1. Niet blind gekocht maar wel gekocht zonder een nieuwe apk.
  Niet verwacht dat er zo achterlijk veel achter weg zou komen. Juridisch ben ik er sinds vanmiddag al wel mee bezig aangezien de verkoper wel een meldingsplicht heeft. Anders heb je ook nog zoiets als een wettelijke garantie, dus dat je een degelijk product koopt waar het voor bedoelt is. Dus we gaan het zien hetzij meemaken.
   
 2. Jij hebt als koper natuurlijk ook een plicht om even goed te kijken en je bent vrij om een externe partij in te schakelen als je jezelf daar niet voldoende kennis voor denkt te hebben.

  Ik kan de lijst niet goed lezen maar, koplamp slecht licht beeld, een mistlamp stuk en een mistlamp te hoog zijn bij mij geen grote dingen. Een midden demper lek had je moeten horen kunnen zien dat je eronder kroop en een rotte dorpel wist je want in dit topic heb je het al over lassen gehad. Vloeistof lekkage was ook geen verrassing lijkt mij.

  In mijn ogen zijn dit zeker geen verborgen verbreken, leuk is het natuurlijk nooit als je dit overkomt. Ik snap alleen niet dat je dit ding hebt mee genomen. Je lijkt handig en er toch wel wat verstand van te hebben. Er staan bergen van dit type focus te koop voor een appel en een ei en dan kies jij deze.
   
 3. Het non conformiteit beginsel heeft niets met garantie te maken.

  De wet schrijft voor dat een product conform moet zijn met hetgeen ervan redelijkerwijs verwacht zou mogen worden. In dit geval betreft het een ruim 18 jaar oude auto. Wanneer je deze zonder garantie koopt terwijl de APK keuring bijna is verlopen is maar de vraag wat je hier redelijkerwijs van zou mogen verwachten. Bij een dergelijke oude auto is het niet reƫel om te verwachten dat er geen (verborgen) gebreken zijn.

  De verkoper heeft weliswaar een meldingsplicht maar de koper heeft een onderzoeksplicht. Wanneer je zelf niet deskundig bent om onderzoek te verrichten kan aan de onderzoeksplicht worden voldaan door bijvoorbeeld een aankoopkeuring uit te laten voeren.

  In dit geval is duidelijk niet aan de onderzoeksplicht voldaan anders hadden de verborgen gebreken voor aankoop wel aan het licht gekomen. Juridisch maak je naar mijn mening dan ook weinig kans.
   
 4. En als ik het goed lees is de aanschafprijs er ook naar geweest.
   
 5. Ik hoop dat jullie er samen uit komen, wellicht via een compromis, dat het voor beide partijen redelijk is.
   
 6. Zelfde probleem gehad. Op het oog zagen steunen er nog goed uit. Maar na ze er uit te halen en ff met een stuk metaal door het oog van de motorsteun om wat te torderen zag ik pas alle haarscheurtjes. Was nog niet helemaal droog gerot maar zat er wel aan te komen. Met nieuwe steunen rondom is het stukken comfortabeler, was door visuele inspectie niet onwijs vanzelfsprekend dat dat het zou oplossen.

  Sent from my moto g(6) plus using Tapatalk
   
  HarmB vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina