Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Airco Focus 1 2000

Discussie in 'Handleidingen Focus I' gestart door Marcel65, 18 jul 2018.

 1. Vorige week bij het aanzetten van de airco ging plotseling et toerental naar beneden en sloeg de motor af. Dit herhaalde zich een paar keer. Vandaag met de auto naar de Kwik fit geweest waar men mij vertelde dat de compressor was vastgelopen. Om e.e.a. te repareren zou rond de 600,- euro gaan kosten. Nou heb ik 2 linker handen en weinig (technisch) verstand van auto's, kan bovengenoemde conclusie kloppen of is het slim om een second opinion te laten doen? Mocht de compressor wel defect zijn, zijn er dan mensen op dit forum die dit voor een redelijk bedrag kunnen en willen repareren?
   
 2. Ik zou naar een specialist rijden i.p.v. kwik fit. Ik heb daar geen hoge pet van op.
   
 3. qua onderdelen zou je zeker van €250 uit mogen gaan... de compressor is al een goeie €150 en als dan je magneetkoppeling en aandrijfriem ook nog kapot zijn gegaan door wrijving etc dan loopt het lekker op. Hoeveel tijd een monteur voor deze reparatie nodig heeft zou ik geen schatting van kunnen maken... Dan nog afpersen vacuumeren en vullen... voor een 2001 wagon gaat er net geen 750 gram R134a in, dat kost je ook al bijna €30. Maar KwikFit heb ik altijd als een veredelde bandenboer gezien... geen idee hoe zij met airco's etc om gaan :think:
   
 4. €30 voor airco vullen? Waar dan? Dan breng ik daar mijn auto’s ook heen. Het gas is peperduur geworden veel kleine airco service punten stoppen er daardoor ook mee. €125 is tegenwoordig niks meer.
   
 5. Rond de 50€ Per kilo momenteel. De R1234YF daalt daar in tegen weer heel hard.
   
 6. Nope op.
  Maar met die airco prijzen hek wel spijt dak bij die sloper alles heb laten "vliegen" :schater: toch maar keer zon ding opsnorre...
  Verstuurd vanaf mijn SM-G955F met Tapatalk
   
  hoomer vindt dit leuk.
 7. Ja idd per kilo maar dat is niet de verkoop prijs;). Ze vragen voor de volledige service ook nog €50 tot €75.

  Je moet het gas smokkelen uit het oostblok. Spotgoedkoop daar:lol:
   

Deel Deze Pagina