1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Aftermarket entertainment systeem

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door nasolini, 18 mei 2018.

 1. #1 nasolini, 18 mei 2018
  Laatst bewerkt: 18 mei 2018
  Beste Forumleden,

  De naam is Jordi, 25 jaar en de trotse eigenaar van een Ford Focus first edition (zie bijlage). Verder geen ervaring met enig forum en dus helaas ook niet met deze :(

  Ik zal meteen van wal steken. Ik heb een Ford Focus first edition uit 2012 en wil daar graag een ander entertainment systeem in plaatsen. Mijn huidige systeem is (zoals ik op een ander forum las) een:

  Het Low Level systeem is eenvoudig te herkennen aan het bedieningspaneel met slechts 6 numerieke toetsen. Dit systeem heeft een USB aansluiting waarbij de USB functionaliteit door de radio unit wordt geregeld. Een AUX aansluiting is bij het Low Level audiosysteem vaak niet aanwezig (bij mij ook niet). Dit systeem heeft minder/andere bedrading als de overige systemen. Het Low Level audiosysteem heeft 4 speakers of 6 speakers (4 woofers en 2 tweeters).

  Naast dat ik regelmatig de radio aan heb staan zou ik ook graag naar Spotify willen luisteren in de auto. Dat is de reden dat ik mijn systeem wil upgraden. Helaas heeft mijn geld ook niet het eeuwige leven en daarom vind ik het entertainment systeem van Ford zelf veel te duur. 1200 euro incl aansluiten. Daarom heb ik mijn oog laten vallen op het volgende: https://www.navaudio.nl/merkgebonde...012-navigatie-autoradio-bleutooth-dvd-sd-1603

  Even los van de site (aangezien er nog veel meer zijn die een soort gelijk systeem verkopen) vraag ik me af of een dergelijk systeem een fatsoenlijke kwaliteit heeft. Wat kan ik er van verwachten? En kan ik ├╝berhaupt mijn Low Level systeem upgrade zodat ik al de functies van bovengenoemd systeem kan gebruiken? Ik had al begrepen dat ik geen gebruik kan maken van DAB+ gezien je daar een andere antenne voet etc. nodig hebt. Kunnen jullie mij aub helpen?

  Onderstaand een afbeelding van een systeem dat ik bij een Ford dealer in kan laten bouwen. Niet alleen afzichtelijk maar ook nog veel te duur.

  [​IMG]
   
 2. En welkom op het forum. Voorstellen is niet verplicht maar wel zo netjes.
   
 3. Dat zijn zijn eerste 2 regels van het bericht

  Verstuurd vanaf mijn HTC One M9 met Tapatalk
   
 4. Nu wel nadat de TS het heeft aangepast.
   
  StephenV vindt dit leuk.
 5. Inderdaad naar aanleiding van jouw berichtje heb ik het aangepast. :)

  Maar.. Iemand ervaringen met dergelijk after market producten?
   
 6. die frame heb ik ook hier liggen, ivm ik sony radio heb deze niet ingebouwd.
  je moet hoe dan ook die frame wat rond de 120-150euro kost
  zit namelijk de knop bij en de plastic frame en ophangbeugels voor de radio.
  dan moet je nog reken houden met stuurwielbediening, wat ook 100euro kost.
  anders zit er een simpele kabel bij die je voor het aansluiten kunt gebruiken
  20170719_000536.jpg
  dit is wat ik thuis nog heb liggen.
  daarnaast komt je auto radio zelf wat je nodig hebt. kan van 150-1500euro kosten net hoe gek je maakt.

  let wel op dat am/fm ontvangst soms moeilijk is, daarvoor raad ik ook een antenne versterker aan mocht dit te groot probleem zijn. kosten zijn 50-60euro voor een degelijke.
  daarmee zou je ook DAB+ kunnen ontvangen

  voor 20-25euro kun je ook achterruit camera hebben.
  als je op de radio de juiste voeding draad hebt voor de activeren van de achterruitcamera is dit ook mogelijk

  dus 300euro ben je als snel minimaal kwijt.
  inbouwen is goed zelf te doen, anders komen inbouw kosten er bij
   
 7. Maar als ik het goed begrijp is dit: https://www.navaudio.nl/merkgebonde...012-navigatie-autoradio-bleutooth-dvd-sd-1603 een totaal pakket? Daar zit namelijk een frame, "tablet" en bekabeling bij. Dus mocht de ontvangst dan nog slecht zijn kan ik een antenne versterker kopen? Daarnaast staat aangegeven dat het aansluiten van de stuurbediening ook mogelijk is. Maar is bovenstaande link iets fatsoenlijks?
   
 8. De radio uit je link is slechts 1 van de vele uit China afkomstige radio's. De merknaam Danziger is bijvoorbeeld gewoon bedacht door het bedrijf dat deze radio's importeert. Vaak kom je dezelfde radio's onder meerdere (soms zelfs tientallen) verschillende merknamen tegen.

  Het enige verschil met de radio's die via bijvoorbeeld Ebay of AliExpress vanuit China worden aangeboden is dat er een Nederlands bedrijf achter zit. Gezien dit bedrijf volgens de Nederlandse wet garantie moet geven en er uiteindelijk ook nog wat aan wil verdienen liggen de prijzen aanzienlijk hoger als wanneer je zelf een soortgelijke radio via Ebay of AliExpress aanschaft. Mijn persoonlijke ervaringen met het bedrijf Navaudio zijn niet al te positief. Zolang je bestelling in 1 x goed is en alles naar behoren werkt is er niets aan de hand maar als dit niet het geval is moet je wat klantenservice betreft niet veel verwachten.


  In de praktijk hebben veel Chinese radio's de nodige minpunten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  * Geluidskwaliteit niet om over naar huis te schrijven (Vooral radio ontvangst is vaak ronduit slecht).
  * Opstarten van het systeem is in veel gevallen vrij traag.
  * Het OS van het systeem is vaak niet al te snel (zeker niet als er apps draaien die veel geheugen vragen).
  * De software bevat nog weleens wat bugs.
  * Reken op zeer weinig tot geen support vanuit de fabrikant.


  Wanneer je hier mee kan leven en niet teveel waarde hecht aan de geluidkwaliteit kan je aan dergelijke systemen wat functionaliteit betreft een leuk systeem met veel functionaliteit hebben voor weinig geld. Wanneer je een goede geluidkwaliteit belangrijk vind zou ik er persoonlijk niet aan beginnen en voor een aftermarket 2-DIN radio van gerenommeerd merk kiezen.

  Een antenneversterker om de radio ontvangst te verbeteren heeft alleen nut wanneer de ontvangst zwak is maar wel zuiver. Wanneer de ontvangst niet zuiver is heeft een antenne versterker geen enkele zin. Elke vorm van ruis of verstoring van het signaal zal dan net zoveel versterkt worden als het signaal zelf. Tevens kan het signaal nog zo sterk zijn maar als de FM ontvanger in de radio niet van al te beste kwaliteit is zal je nooit een goede FM ontvangst krijgen.


  Uiteraard zijn er ook uit China afkomstige radio's waarvan de geluidskwaliteit wel acceptabel of zelfs gewoon prima is. Het is echter zeer lastig om vooraf te bepalen hoe de geluidskwaliteit is voor je een dergelijke radio koopt. Wanneer je een dergelijke radio in Nederland aan wil schaffen zou ik dan ook altijd aanraden om de radio voor aankoop te beluisteren. Wanneer je een dergelijke radio zelf uit China laat komen is en blijft het een gok.
   
 9. Ik wou net zeggen op papier is het geweldig totdat je de radio de eerste keer opstart. Dat duurt veelste lang.

  Ik ben van in stappen, aanrijden en dirwct muziek hebben.

  Voor dat geld koop je tevens
  150euro voor frame
  100euro voor kabelboom.
  En dan hou je 300euro voor een pioneer radio.
  Oke er zit geen navigatie op. Maar de rest is simpel op alle vlakke beter.
  Heb je andriod auto of carplay erop zitten. Dan kan je altijd de navigatie van je gsm gebruiken.
  Dan zou je alleen antenne versterker mosschien nodig hebben.
   

Deel Deze Pagina