1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Achterverlichting activeren icm DRl kan niet volgens dealer.

Discussie in 'Electronica' gestart door Magure, 17 mei 2018.

 1. Vandaag auto naar garage gebracht voor een onderhoudsbeurt en apk. Heb tevens gevraagd of ze kunnen instellen dat de achterverlichting brand als de DRL actief is, want zodra het donker genoeg is of het regent springen de lampen wel volledig aan. Nu had ik hier op het forum gelezen dat dit mogelijk zou moeten zijn, helaas is dit zelf niet mogelijk dmv Forscan of FoCCCus en zou de dealer dit wel kunnen doen. Maar die zegt dat niet niet mogelijk is.. dus wie o wie kan me helpen en heeft dit wel werkend gekregen en welke parameters zijn aangepast zodat ik het de dealer kan vertellen :)

  Gaat dus om Focus 3.1 icm originele DRL / Xenon
   
 2. dit is idd niet mogelijk.
  drl is alleen verlichting voor, je zal dus eigenlijk constant met stadslicht aan willen rijden. want dan branden voor 2 en achter 2.
  maar dat wil dus ook zeggen dat je schermen direct al gedimd zijn ivm ze dan op nachtmodus gaan. dus minder fel schijnen.
  of zoals sommige auto's hebben van wit achtergrond naar zwart achtergrond wat rustiger is snachts.

  wat wij kunnen met de focus snapt de dealer toch nooit. zeggen alleen maar dat kan niet. dat is niet mogelijk.
   
 3. Meende hier toch echt ergens gelezen te hebben dat een aantal mensen het met een 3.1 voor elkaar hebben gekregen en dit met hulp van de dealer, heb al even zitten zoeken maar kan niet zo weer vinden in welk topic dit is...
   
 4. Waarom zou je de achterlichten aan willen hebben icm de drl? Als het donker genoeg is om de achterlichten aan te doen is het ook wel prettig om met dimlicht te rijden.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 5. je moet je ook afvragen of je dat zo wilt, het mag eigenlijk niet voor zover ik weet. Sta je daar straks met je apk.... (kans dat agent op straat hier moeilijk over doet lijkt me minimaal)
   
 6. Was er niet zoiets als de verlichting module op scandinavie zetten ofzoiets? Meende ergens zoiets gelezen te hebben
   
 7. Vanaf 2015 moeten alle nieuw geleverde auto’s de achterlichten aan hebben als de DRV brandt.

  Dus wanneer je dat op een iets oudere versie regelt dan is dat niet raar of illegaal.

  Of het een nuttige maatregel is, tja. Je ziet in de late schemering vaak mensen met alleen de DRV rijden. Dan is de achterkant dus donker en de voorkant verblindt enorm.
   
 8. Constant stadslicht aan zou ik ook wel willen, toch net een klein beetje extra zichtbaar. En dan gewoon dimlicht als het nodig is. Maar helaas kan dat niet op Focus...
   

 9. Bij mijn branden de achterlichten ook niet als mijn DRL aan staat.
   
 10. Die van mij is van half 2015 en heeft het niet.
   
 11. Moet zijn typegoedkeuring vanaf 2015. De Focus 3 fase 2 heeft dezelfde typegoedkeuring als de 3.1 uit 2011 en heeft hiervoor dus geen verplichting.
   
 12. Zijn auto's die het nu standaard hebben DRL en verlichting achter, dus ook agent gaat echt niet kijken hoe dat verder zit met auto's...

  Omdat ik merk als ik in bosrijk gebied rij, wat hier nogal is de verlichting niet aanspringt omdat zon er soms door komt maar bepaalde stukken best donker. Dan vind ik het wel prettig en logisch dat achter het ook brand. En tuurlijk kan ik mijn verlichting handmatig aandoen... Maar daarvoor is DRL toch... Want met regen of scherming schakelt hij keurig dimlicht op tijd in. Al zie ik sommige Franse auto's als het bijna nacht is nog met DRL rijden ..
   
 13. Nee drl is voor sneeuw gebied ontworpen.
  Dit is omdat dimlicht voor verblindend licht zorgt op de sneeuw. En stadslicht niet fel genoeg is.
  Daarom zit het ook alleen voor.
  Alleen is idd alsje rijdt het geen overbodige luxe is om cobstant stadslicht tw voeren als je aan het rijden bent.

  Nu alleen mensen nog leren wanneer mistlamp aan mag. Want dat doen er heel veel verkeerd. Meer verkeerd dan goed eigenlijk
   
 14. Nee Jeroen DRL is DagRijVerlichting dus voor overdag om aan de voorkant beter zichtbaar te zijn voor overige medeweggebruikers.
  Indien de omstandigheden daartoe aanleiding voor geven, dus donker gebied, sneeuw, regen of mist dien je gewoon de normale verlichting in te schakelen.

  Die hele DRL is in mijn ogen dan ook schijnveiligheid,
  Ze zouden dat alleen moeten leveren met automatische verlichting, dat als het donkerder wordt automatisch de verlichting aangaat.
  Nou hebben de meeste auto’s wel een automatische stand voor de verlichting maar dat wil niet zeggen dat mensen die ook aanzetten.

  Je wilt niet weten hoe vaak ik in de avond en nacht auto’s tegenkom met alleen hun DRL aan :loco:
  Als dan de achterlichten er ook automatisch bij inschakelen dan heeft het hele dimlicht op een auto ook geen nut meer.

  Nee, ze hadden van de overheid beter kunnen beslissen om altijd dimlicht te voeren overdag om de veiligheid te verhogen, die DRL brengt voor veel mensen verwarring met zich mee.
   
 15. Het grappige is wel dat hoe meer autos drl hebben des te beter vallen de afwijkingen op.
   
 16. Ik zie soms auto's rijden met die after market prul die samen met dimlicht wordt gevoerd (ook s'avonds). Deze dimmen dus niet na het inschakelen van het dimlicht. Anderzijds zie je auto's rijden met de meest idiote DRL zoals sommige VW. Tevens zou er ook eens strenger moeten worden gecontroleerd op xenon verlichting die naar mijn ervaring vaak slecht zijn afgesteld. Helaas heb ik (nog steeds) geen dimmende binnenspiegel maar zou eigenlijk standaard moeten zijn.
   
 17. #17 Davendre, 19 mei 2018
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 okt 2018
  ...
   
 18. Inderdaad want sommige mensen rijden met mistlampen voor aan als het 30 graden is en een strakblauwe lucht en hebben ze dus waarschijnlijk altijd aan. En je ziet ook vaak mensen die de mistlamp achter aan hebben terwijl er nog een km zicht is of die het vergeten en je dan met 120 km/h voorbij komen met hun mistlamp achter nog aan.
   
 19. De DRL-plicht geldt voor de voorzijde van de auto voor auto's met een typegoedkeuring van na 01-01-2015.
   
 20. #20 Davendre, 19 mei 2018
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 okt 2018
  ...
   

Deel Deze Pagina