1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Aanhanger met led verlichting

Discussie in 'Electronica' gestart door paul vingerhoets, 13 okt 2018.

 1. Vandaag een aanhanger gehuurt waar led verlichting op zat

  Blijkbaar vindt de focus dat geen goed idee
  Melding op display dat de remlichten van aanhanger defect , na controle bleken ze gewoon te werken dus geen direct probleem

  De verlichting daarin tegen was wel een probleem die knipperd dus continue als de verlichting aan gaat.

  Zou hier een oplossing voor kunnen zijn ? Led verlichting oop aanhangers en caravans wordt zo langzamerhand een standaard
   
 2. Je zal toch weerstanden moeten plaatsen bij de betreffende aanhanger. Dit is geen merkspecifiek probleem, dus eigenlijk zou een verhuurbedrijf dit moeten plaatsen, gezien dit probleem bij elke auto met lampcontrole systeem zal voordoen.
   
  Berrychello vindt dit leuk.
 3. Had vorige maand ook een aanhanger gehuurd en inderdaad hetzelfde probleem. Deze had ook led verlichting, eerst een hele tijd aan het klooien geweest, maar het werkte allemaal wel, maar continu de melding........

  Verstuurd vanaf mijn SM-A530F met Tapatalk
   
 4. Het valt me nog mee dat je auto de aanhanger ziet. Ik heb een keer een huuraanhanger met led erachter gehad en die werd door de auto niet herkend. Gelukkig deed de verlichting het wel gewoon.
   
 5. Het meest lastige ervan was dat de normale verlichting dus continue knipperde in een knipperlicht frequentie ongeveer en dan gaan andere auto's allemaal seinen dat er wat aan de hand is (lochisch) zal eens informeren bij die verhuurder hierover. Zij werken met losse tussenkabels en zouden daar eigenlijk eenvoudig een paar weerstanden tussen kunnen plaatsen en dan pecifiek die kabels meegeven als dat nodig is.

  Misschien moeten fabrikanten langzaamaan eens een canbus koppeling gaan bedenken voor aanhangers, zodat de bedrading vereenvoudigd kan worden en, zeker voor caravans, de constante en geschakelde plus wat beter uigevoerd kunnen worden, meer vermogen kunnen leveren.
   
 6. Can-bus over deze stekker is geweest. Dat heeft dacht ik vw vedaan. Was direct leuk voor de criminelen konden zo van buitenaf direct met de auto communiceren. Dit was dus direct ook weer verwijderd.

  Enig goeie oplossing is paar weerstanden monteren. Of beter goeie detectie van de software.
  Er wordt namelijk 1.5-2.5 volt op gezet. Zakt deze spanning onder bepaalde waarde dan wordt er volledig 12 volt op gezet. Mogelijk dat dus een enkele wel ver venoeg zakt en daardoor alles wordt aangestuurd.

  Nadeel van een ledje is de blokeervoltage. Diode stopt aan ene kant komplete stroom en aan de andere kant moet hij minimaal 0.7volt zijn anders wordt dit ook volledig geblokkeerd. Is door de lange draad de spanning niet hoog genoeg dan wordt een melding gegeven dat hij niet goed is.

  Heel de detectie van defecte lampen is dus niet goed ervoor.
  Tevens wat velen niet weten is dat er een kans is bij 35watt of meer de verlichting denk dat er een kortsluiting is.
  Carvan gehad waar 8contourverlichting op zaten en deze branden niet. Door middel van constante stroomzekering te verwijderen deed hij het wel, kon de klant toch op vakantie.
  Deze heeft later het naar led om laten bouwen.
   

Deel Deze Pagina