1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Ford haalt meest exclusieve Puma ST naar Nederland

Discussie in 'Ford & Focus nieuws' gestart door Rykers, 10 nov 2021.

  1. [​IMG]

    Je komt hooguit negen anderen tegen met dezelfde Ford Puma ST Gold Edition met een Nederlands kenteken. Best exclusief dus!

    Eerder dit jaar trok Ford het doek van de Puma ST Gold Edition. Een variant bedacht door fans van het merk. Er vond namelijk een stemming plaats in Europa. Onder diverse bedachte uitvoeringen kwam de Gold Edition als winnaar uit de bus. Zo gezegd, zo gedaan. Ford heeft de Puma ST Gold Edition opgenomen in het gamma en nu komt het model ook naar Nederland.

    Zoals gezegd is het een exclusieve uitvoering. Slechts 10 exemplaren van de Puma ST Gold Edition komen naar Nederland. Je herkent het model aan zijn Agate Black lakkleur in combinatie met goudkleurige details. Daarnaast staat de Ford op 19-inch 5×2-spaaks velgen in combinatie met rode remklauwen. In het interieur zijn Aurora Gold stiksels op de deurpanelen te vinden. Ook de sportstoelen, het stuur en de hoes van de versnellingsboek zijn voorzien van deze details.

    Aan het motorblok is niets anders. Nog steeds is een 1.5-liter EcoBoost-benzinemotor verantwoordelijk voor 200 pk. Daarmee sprint je in 6,7 seconden naar 100 km/u. Ook voor het limited-slip differentieel moet je nog steeds bijbetalen. Dit blijft een optie op de Puma ST Gold Edition. Wel standaard op een Gold Edition is een elektrisch bedienbare achterklep, een te openen panoramadak en verlichte instaplijsten. In de basis is het model gebaseerd op de ST-X.

    De prijs van de Puma ST Gold Edition begint bij € 45.845. Wel de looks maar niet de power en het daarbij behorende prijskaartje? Ford werkt ook aan een Gold Edition voor de reguliere Puma ST-Line X 1.0 EcoBoost Hybrid.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [Via Autoblog.nl]
     
    focus-piet en Rob-RS vinden dit leuk.
  2. Deze is dik hoor. Jammer dat de prijs net buiten mijn budget ligt.....:cool:
     
  3. Gaaf ding! Ook voor mij boven budget helaas.
     
  4. Ik vind em ook geweldig!
     
  5. :think:


    Deze
    2021_ford_puma-st_sip__42_2.jpg

    of

    Deze
    Screen Shot.png


    Meer zeg ik niet :rock:
     
    RSBülent, gerardTDCI en Kludrex vinden dit leuk.
  6. Vind de gewone Puma ST op zich al erg geslaagd. Weer eens wat anders en toch snel. Alleen als ik dan kijk naar de mk3 RS of Mk4 ST dan zou ik eigenlijk ook voor de laatste twee kiezen.
     
    focus-piet en Nop vinden dit leuk.
  7. Vanaf 45k!! :weird:

    Ik zou dan ook eerder naar een MK3 RS of MK4 ST kijken.
     
  8. Ik vind de Puma een geslaagde auto!, En zeker (likkenbaardend) in zeker uitvoering.
     
    focus-piet vindt dit leuk.
  9. voor een nieuwe Focus MK4 ST betaal je al gauw 10k meer nieuw.
     
  10. leuk zo'n Hertz uitvoering :schater:
    45K is een hoop geld maar hé hij wel exclusief.......oh nee toch niet, ze gaan deze uitvoering ook op de ST-Line leveren :nocheer:
    dan wordt het net een MK4 ST, alleen die heeft de power en niet de looks.
     
    RSBülent vindt dit leuk.
  11. Groot voordeel van die laatste twee modellen is ook dat ze al wat langer op de markt zijn, en dus ook redelijk tweedehands voor minder te koop zijn...
     
  12. al is het aanbod in MK4 ST's niet echt groot.
     
  13. Zal ook wel te maken hebben met die RS-prijs die je er nieuw voor moest betalen...

    Ik zal eens kijken. Is nog niet dringend maar mijn volgende auto wordt dus een Mk3 RS, Mk4 ST op Puma ST, waarbij het enige voordeel van de Puma voor mij is dat het toch wat anders is. Die andere twee zijn veel krachtiger, maar 'gewone' hatchbacks...
     
    gerardTDCI, RSBülent en focus-piet vinden dit leuk.
  14. Ok dat is een klap geld, maar toch een stuk ruimer (zo bekijk ik het :lol:). Het zal vast heel leuk rijden zo'n Puma, maar zonde dat mede door de belastingen deze auto's zo duur moeten zijn.
     
    M.Blaak vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina