1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Met pijn in het hart...

Discussie in 'Mijn auto' gestart door 20vt3, 10 feb 2019.

  1. Het werd nu echt de hoogste tijd voor wat anders/jongers (qua auto dan).
    Ik heb 6 jaar/50.000km met veel plezier in de Ford Focus ST gereden, het was elke rit weer geniete. Gisteren met pijn in het hart afscheid genomen, de ST is ingeruild.

    Ik wilde eigenlijk ook wel weer eens(ben niet zo merk gebonden) wat geheel anders gaan rijden ondanks dat Ford mij goed is bevallen.
    De afgelopen maanden ben ik op zoek gegaan naar een hatchback met 5 deuren bouwjaar 2015/2016, vermogen minimaal zo,n 200pk(meer ook geen probleem) en het liefst een automaat.
    Als het even kon geen leren bekleding want 1 keer gehad maar beviel me niet zo, glijen en schuiven in de stoel en in de zomer niet te harden zo heet.

    Ford Focus ST, VW Golf GTI , Seat Leon Cupra, Volvo V40T5 en Mercedes A250 ik heb ze allemaal de laatste maanden op de bekende auto sites in de gaten gehouden maar vaak auto,s met relatief hogere km. standen dan ik voor ogen had of boven mijn budget.

    Tevens met een schuin oog naar Alfa Romeo Gulietta QV en Renault Megane GT gekeken want vaak wat beter passend in mijn budget en lagere km standen.
    Maar om nou in een Renault of Alfa te gaan rijden....:confused:(zo dacht ik ook ooit over Ford:mrgreen:)
    Maar toch, een Renault Megane GT(2016 - 28000km) is het uiteindelijk geworden.
    Ik vond dit van kiet af aan al een mooi modern model en was na een proefrit in de Megane GT toch wel aangenaam verrast door de souplesse van het 205pk 1.6 turbo blokje wat overigens van Nissan afkomstig is en de 7 traps automaat met dubbele koppeling(Getrag) schakeld super rap en zijn ook met peddels onder het stuur handmatig te bedienen. Ook de wegligging een mooie mix tussen sportief en comfor(net als de ST) valt zeker niet tegen.
    Het interieur ziet er (naar mijn mening) mooi uit steekt best goed in elkaar en de sportstoelen zitten lekker.
    Verder veel nuttige/leuke en minder nuttige gadges aan boord zoals een digitale tellerunit, head up display en kleurige sfeer verlichting wat allemaal in verschillende smaken in te stellen is.
    De kleur van de Renault, iron blue is nagenoeg het zelfde(ik heb ze even naast elkaar gezet) als het performance blue van de Foccus ST dus helemaal goed. Kortom ik ben er blij mee maar ga zeker de voorruit verwarming en natuurlijk die mooie 5 cilinder sound missen.

    Voor diegene die op zoek is naar een nette performance blue Ford Focus ST facelift 2.5 5cil.turbo (2008 zo,n 76000km) houdt de bekende auto sites in de gaten de auto zal hoogstwaarschijnlijk binnenkort ergens te koop aangeboden worden.
    De auto Kent. 70-GVH-6 is geheel dealer onderhouden(boekjes) en heeft ieder jaar een km beurt gehad(laatste 05-2018) ik ben er altijd zuinig op geweest rustig opwarmen/af laten koelen en altijd BP Utimate 98 getankt en de auto is nooit getuned geweest.
    De map en maf sensor, acheruitrijschakelaar op de versnellingsbak, tellerunit en distributieriem/waterpomp zijn vervangen in de tijd dat ik hem in bezit had en ik heb van de Ford dealer begrepen waar de auto nieuw geleverd en onderhouden is dat bij de vorige eigenaar de fx navigatie is vervangen.
    Qua opties moet de ST elektr.bed.achterportier ramen, een groot nav.scherm, open dak, lederen bekleding en stoel verwarming ontberen verder zit alles er op/aan volgens mij.
    Ik zou het leuk vinden als de ST een 3e leven bij een liefhebber op dit forum krijgt.
    Heeft iemand tzt. eventueel vragen over de ST laat maar weten ik blijf hier nog wel regelmatig mee lezen.

    Ik wil iedereen nog even bedanken voor de antwoorden op mijn vragen en alle info die hier gedeeld is/wordt, echt een stuk wijzer mbt. Ford geworden door jullie.:thumbup:

    mvg.
    20vt3
     
    v/d broek vindt dit leuk.
  2. :worthless:
     
    Leon Focus vindt dit leuk.
  3. Megane GT is zeker ook een leuke auto. Veel plezier ermee.
     
  4. veel plezier er mee en we willen dan wel foto's zien natuurlijk ;)
    enne, waarom de :st: niet hier te koop aangeboden?
     
  5. Foto,s plaatsen kan ik niet, kan niet goed overweg met smartphone en computer etc.:oops:

    Zelf de auto verkopen was in mijn geval niet handig,
    Dan zit ik bij verkoop voor onbepaalde tijd zonder auto.
    Of ik zit voor onbepaalde tijd met 2 auto,s en dat is financieel niet haalbaar voor mij,
    ik heb nl. het geld van de (oude)auto nodig om de opvolger te kopen.

    Ik begreep van de renault dealer dat de focus st verkocht is....
     
    gerardTDCI vindt dit leuk.
  6. Persoonlijk ben ik geen fan van renault, maar dat is mijn smaak. ;)
    Veel plezier met de renault, en veel veilige kilometers!!!
     
  7. Dat je nog in een Renault durft te rijden, je kan zien wat Max Verstappen een gedoe er mee had :cheer:

    nee alle gekheid op een stokje, ondanks dat ik zelf nooit een Renault zou kopen zijn het wel leuke modellen om te zien. Veel plezier ermee ;)
     
  8. Zitten erg lekker ja, mag er ook regelmatig ff stukje mee rijden. Mooie stap hoger dan de clio
     
  9. Het blijft altijd persoonlijke voorkeur maar ik zou zo een Megane kopen. Ik heb een Megane 3 gereden voor mijn werk en dat was een perfecte auto. Die auto heeft minder storingen en problemen opgeleverd dan de Focus die ik heb gehad in de eerste 3,5 jaar. De Megane heb ik 3,5 jaar gereden, de Focus was 5 toen hij weg ging waarvan ik er 4 jaar in gereden heb.


    Verstuurd vanaf mijn LYA-L09 met Tapatalk
     
  10. Wel uniek 5deurs
     

Deel Deze Pagina