1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

1.8 TDdi 75pk Sportfilter focus 4 1.5 ecoboost

Discussie in 'Performance' gestart door Timmelemans, 29 aug 2019.

  1. Weet iemand of er al een k&n filter te verkrijgen is? Bedank.

    Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6003 met Tapatalk
     
  2. Leon Focus en Timmelemans vinden dit leuk.
  3. Wat voor voordeel biedt dit eigenlijk ten op zichte van de standaard filter? Performance, geluid, of beide, en hoeveel?
     
  4. Normaal gezien is het enige voordeel dat je het filter iedere keer kunt schoonmaken en dus niet vervangen hoeft te worden.
    Een dealer rekent al snel een paar tientjes voor een standaard filter, dus na 2x schoonmaken heb je de aanschaf terug verdiend.

    Ander voordeel is dat het vervangingsfilter vaak een iets betere airflow heeft, en dus iets aan vermogen zou moeten opleveren. Echter spreek je hier vaak over een PK of 2, en dus niet echt merkbaar!
     
    FordFocus88 vindt dit leuk.
  5. Nou, ik heb een Pipercross filter besteld via Ebay en binnengekregen. Nou ben ik nog even benieuwd hoe het luchtfilterhuis open gaat. Klopt het dat je alleen de 2 clipjes hoeft los te wippen en dan het deksel voorzichtig naar boven losmaken? Bedankt voor de reacties
     
  6. Ik heb een MK3, bij mij is het idd klipjes los en weghalen. Filter daarintegen ging moeilijker. Die zit met een soort overlap in de buis richting het blok. Met wat wrikken en bewegen en enige voorzichtigheid is die er wel prima uit te halen
     
    Timmelemans vindt dit leuk.
  7. Ik heb vorige week onderstaande besteld. Alleen 3 weken levertijd helaas..

    9D91305D-626C-45FE-99B8-3712137D9839.png
     
  8. Kan altijd erger, zit al 2 weken te wachten op het verzenden van onderdelen door J9 performance. Deze onderdelen zijn minstens een maand niet leverbaar geweest, op moment dat er voorraad was meteen besteld.
     
  9. Wauw. Mooi setje. Ben benieuwd wat dat doet.

    Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6003 met Tapatalk
     
    Leon Focus vindt dit leuk.
  10. Het is gelukt. Past perfect. Ben benieuwd of het iets scheelt. Kan me voorstellen dat de motor wat meer lucht gaat krijgen aangezien het filter poreuzer is dan het standaard filter.

    Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6003 met Tapatalk
     
    Rikkert93 vindt dit leuk.
  11. vooral heel veel pssstttt geluid, ik heb de foam versie van airtec op mn 1.0 , echt zalig geluidje
     
  12. Maar de auto trekt nu ook wat sneller op?
    Meningen blijven toch wat verdeeld wat ik lees.
    Je zou denken ja het helpt altijd wat..
     
    Leon Focus vindt dit leuk.
  13. het is meer het gevoel denk ik.
     
    Marcel123 vindt dit leuk.
  14. Ik doe het ook echt alleen voor het geluid, ik heb heel even een universeel open luchtfilter op gehad. Maar door de warme lucht had ik soms het gevoel dat tie juist minder vermogen had vandaar dat ik voor een cold air intake ben gegaan.
     
  15. Nu ook een tuningbox (ivm lease auto ;-)) laten plaatsen en ik moet zeggen dat hij echt heel lekker rijdt. Onderin merk je een stuk meer koppel ook al blijft het een toerenblokje. En hij trekt heerlijk vlot door tot de toerenbegrenzer. Ik heb geen rollenbank uitdraai, maar het gevoel is erg goed en hij zit redelijk vlot op de 230 op de teller in Duitsland. Aanrader.
     

  16. Welke box, als ik vragen magen? :)
     
  17. Datatechnic.nl even bellen en vragen naar Frank. Ze programmeren ter plaatsen een box die het best bij de karakteristieken van de motor past. Ze lezen hem dus eerst uit. Daarna uitgebreid proefrijden en als je niet tevreden bent kunnen ze hem nog aanpassen. Ik ben er echt heel blij mee.

    Succes

    Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6003 met Tapatalk
     

Deel Deze Pagina