1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

DJ--NeO--'s Zwarte V - met net geen 5 ton over en uit!

Discussie in 'Mijn auto' gestart door DJ--NeO--, 7 apr 2017.

  1. #1 DJ--NeO--, 7 apr 2017
    Laatst bewerkt door een moderator: 11 jul 2017
    Na het VW debacle wordt het hoog tijd om mijn nieuwe auto voor te stellen aan de vrienden van de Focusclub, ook al rij ik allang geen Ford meer kom ik hier nog steeds met veel plezier (hoewel, technisch gezien ben ik weer iets dichter bij Ford gekomen nu...)

    Welnu, sinds 1 April in het bezit van een zwarte Volvo V70 met een af-fabriek Bi-Fuel gas systeem, dit houdt in een standaard kleine benzine tank van maar liefst 29 liter en een gas tank erbij, zondag beide meteen vol gedruppeld voor een schamele 39 euro, alleen bij het gas houden tijdens het tanken? dan houden we er nog maar 14 over! dat gaat dus erg snel wennen :cheer:

    moet nog een paar dingen doen om de auto in een weer technisch goede staat te krijgen, maar dat mag de pret niet drukken!

    om het af te ronden, maar een paar plaatjes bij dit praatje :kwijl:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    stefan82 vindt dit leuk.
  2. blijf het mooie auto's vinden, veel plezier er mee Frederik :thumbs:
     
  3. Volvos zijn gewoon fijne wagens

    Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk
     
  4. Ik blijf dit gewoon een mooi model vinden. Veel plezier ermee en probeer je lachen een beetje in te houden bij de pomp:P
     
  5. Mooie Volvo hoor. Veel plezier er mee! En lijkt me al stukken beter dan zijn voorganger!!
     
  6. Ziet er gaaf uit

    fofo2.1 1.6L champ
     
  7. Ziet er netjes uit. Dit is de 140pk uitvoering?

    Maar VW debacle? Was het ding zo slecht dan?
     
  8. Leuk!! Veel plezier met de volvo!!
     
  9. #9 peter482, 10 apr 2017
    Laatst bewerkt door een moderator: 10 apr 2017
    Mooie en statige auto, Frederik.
    Veel plezier ermee!

    Waar is de gastank dan geplaatst in dit model?

    Nog steeds naar t zin, in het zuiden des lands?
     
  10. Leuk dat deze auto zo goed wordt ontvangen hier... dat was met de VW wel anders :cool: :thumbs:

    Ja, alle Standaard af fabriek Bi-Fuel modellen zijn altijd de 140 PK versies, kan hem software matig nog wel kietelen naar de 170 PK variant uiteraard :cheer:

    De VW was opzich niet zo slecht maar in het laatste jaar dat ik hem had gingen er aardig wat dingen aan kapot en heb hem snel weg gedaan toen de kosten in rap tempo erg hoog werden door een versleten 2massa vliegwiel, met koppeling en drukgroep, een defecte tandem brandstofpomp en een KVS lekkage, dit totaal kwam je zeker op een bedrag van rond de 4000 euro, vond het dat niet waard eigenlijk!

    De gastank ligt bij deze ook gewoon onder de kofferbak, heb dus geen reserve wiel meer, enige verschil is, af fabriek is het er netjes in verwerkt, achteraf heb je een ringtank op de plek van het wiel liggen!

    zuiden bevalt nog steeds zeer goed :D
     
  11. Mooie wagen! Het rijden op LPG bevalt mij ook nogsteeds erg goed.

    TIP: Rijdt de benzinetank helemaal leeg en gooi deze vol met Euro 102. Ik merk dat mijn auto sinds er Euro 102 in de tank zit beter start, omdat er geen ethanol in zit.
     
  12. Had er in Belgie al Euro 98 in gegooid, eigenlijk met de gedachte, is nog steeds dik 15 cent goedkoper als in NL en t is altijd beter omdat die geen E10 heeft toegevoegd :)
     
  13. Zit er in Belgiƫ geen ethanol in euro98? In NL wel.
     
  14. Moet me erg sterk vergissen, maar volgens mij niet alleen bij de Euro 95 staat er specifiek aangegeven dat er E10 is toegevoegd.
     
  15. Niet zo verbazingwekkend dat je Paszaad koelvloeistof lekte/verbruikte.
    Ga maar eens googlen op de 2.0 TDI van VAG. Anyhow;

    Deze Volvo vind ik heel wat meer auto. En met proven quality.
     
  16. #16 DJ--NeO--, 11 apr 2017
    Laatst bewerkt door een moderator: 11 apr 2017
    Jij doelt op het scheuren van de Blokken? dat is inderdaad bij veel 2.0 TDI's het geval, echter wel allemaal de 16 kleppers!

    Bij de 8 kleppers (dat is de variant met af fabriek Roet-filter) zijn daar geen gevallen van bekend, ik was in het bezit van een 8 klepper

    Maar goed, misschien is dat wel het geval geweest bij mijn blok, echter zal ik er nooit achter komen, mocht het zo zijn dan zal er iemand in Polen waarschijnlijk flink liggen vloeken dat de reparatie een stuk duurder uit ging vallen... (naast de tandempomp, 2massa vliegwiel, drukgroep en koppeling... :nocheer: )

    Wat je zegt over de Volvo, ben ik helemaal mee eens! eer gisteren heb ik de Carter ventilatie vervangen van de Volvo daar een universele garage (welke volgens de vorige eigenaar veel know-how had) deze zeer goed had verneukt wat resulteerde in Olie lekkage! gelukkig nu opgelost en weer een gezond motorblok!

    het rijden van een Volvo met 5 cilinder is echt puur genot! wat een geluid zeg :) (maar dat weten de ST rijders natuurlijk al :) )
     
  17. #17 DJ--NeO--, 26 apr 2017
    Laatst bewerkt door een moderator: 11 jul 2017
    sooow heey! ben echt helemaal heppy!

    afgelopen weekend en Maandag 2 zeer goedkope upgrades doorgevoerd aan mijn V!
    resultaat, een erg dikke kont en een nog gavere auto!

    update 1:
    ik heb dus helemaal niks met Broekhuis, laat staan een geplakt logo op de lak, dat moest eraf dus! wat is er terug gekomen? 5 jaar geleden zou het heel simpel zijn geweest, geen reclame! en nu? reclame voor een zeer goede dealer met een grote knipoog naar mijn roots! (Utrecht!)

    Dit is het resultaat
    VAN:
    [​IMG]

    NAAR:
    [​IMG]

    er zaten bij de koop al zonne Rollo's bij de achterdeuren, echter vond ik dit niet bijzonder mooi staan... in de Passat had ik al sunnyboys welke ik direct verkocht had na het verkopen van de auto (zou toch geen Passat meer inkomen!) keuze was dus snel gemaakt toen ik op FB een net setje langs zag komen voor de V
    Waarom dan zeer goedkoop? heb ze aangekocht voor t zelfde bedrag als waar ik de Rollo's voor heb verkocht :)

    VAN:
    [​IMG]

    NAAR:
    [​IMG]
     
  18. Lekker bezig Frederik!

    Details die t em doen dus.
     
    Martin123t vindt dit leuk.
  19. lekker hoor :thumbup:
    nog een sierstukje op je uitlaat Frederik? dit ziet er wel 'zielig' uit ;)
     
  20. Om heel eerlijk te zijn is dat nog wel iets wat ik wil gaan doen ja, vind zo'n V70 met een mooie chromen pijp eronder een stuk leuker smoelen, maar ben van mening dat ik eerst t technische gedeelte goed moet hebben voordat ik dit ga doen...

    hoewel het wel kriebelt, t zijn de dingen die niet vreselijk veel kosten en meteen resultaat laten zien... motorisch kost meer tijd en zie je er aan de auto niet aan af... (maar kan je gelukkig wel merken)
     

Deel Deze Pagina