1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Led dagrijverlichting Grill

Discussie in 'Exterieur' gestart door ArnoB, 8 jun 2015.

  1. Kan er soms iemand zeggen of het goed zelf te doen is om DRL aan te sluiten op de Focus 3f1?

    Heb me zelf een setje besteld voor in de driehoeken van de grille, die automatisch zou moeten gaan dimmen bij aanschakelen van het stadslicht.
     
  2. Ja hoor, met enige basiskennis van elektro is dat geen probleem.
    Anders is er wast iemand in de buurt die je kan helpen.
     
  3. Heb je een linkje van wat je besteld hebt?
     
  4. Ik heb een zekeringhouder met extra zekering gebruikt. Je plaatst hem op de plaats van een bestaande zekering en hebt een eenvoudige en gezekerde aansluiting. De zekering die er uit komt, plaats je terug in de houder. Er zitten dan dus 2 zekeringen in. Eén voor je DRL en de andere is de zekering die oorspronkelijk in de zekeringkast zat. Werkt bij mij prima!

    Enige waar ik vervolgens tegenaan liep was dat de DRL echt wit licht is en je dimlicht geliger licht is wat ik niet mooi vond. Uiteindelijk de halogeenlampen vervangen voor een wittere versie. Nu ziet het er gelikt uit!

    [​IMG]
     
    Jord_Focus vindt dit leuk.
  5. Toevallig ben ik hier ook naar aan het kijken op mijn Focus uit 2012.

    Nu zag ik het linkje van ArnoB: http://www.carfantasy.nl/dagrijlichten-led-ford-focus-iii-2012-p-213800.html en deze die ik vond toen ik Googlede op het originele onderdeelnr van Ford: http://www.trustfirstparts.co.uk/pr...g_light_kit_2011_onwards_1746357_F1746357-741

    Klopt het nu dat die van Carfantasy verticaal gemonteerd worden en de originele van Ford horizontaal?
    Heb je misschien fotos van het eindresultaat?

    Even voor mijn beeld, als je gaat rijden dan zet je de dagrijlampen aan en gaan de kleine lampjes in de koplampbehuizing branden en de dagrijleds dus ook en schakelen de dagrijleds uit als je gewoon dimlicht voert?
     
  6. ik ben dus ook al aan het zoeken voor een DRL set.

    Zie een hele partij op Ebay staan, maar ik twijfel want ik ben niet zo handig met elektro.
    wat is dit voor een DRL set?
    https://www.xenonlamp.nl/ford-focus-sedan-2012-mistlicht-unit


    Ik zoek eigenlijk een adres die het voor mij kan monteren, dan heb ik er 150;- voor over incl. een goede DRL set die niet stoort op de radio.
     
  7. het gaat dus idd om 2 verschillende soorten bij ford idd horizontaal de andere verticaal, kijk even naar het resultaat hieronder

    ikzelf heb automatische verlichting, dus als ik contact opzet en er is genoeg licht gaan de drl's aan. indien de koplampen aangaan omwille van te donker, dimmen de drl's.

    [​IMG]
     
    Remko Wouter vindt dit leuk.

  8. zelf ben ik ook niet handig met elektro, heb deze ook door de garage laten aansluiten ( wel ford garage, geen erkende dealer )
    ik heb geen storing over de radio hiervaan en tot nu toe nog geen problemen ondervonden. de set van mij zoals hierboven heb ik online uit china laten overkomen, de kwaliteit is echter zeer stevig/duurzaam in mijn opzicht
     
  9. Dat is een mooie set, heb jij misschien de link van de verkoper nog beschikbaar, want ik zie door de DRL sets op Ebay het "bos" niet meer.
    Sommigen zijn ook onduidelijk met aansluiten of ik zie maar 2 aders die gebruikt worden, volgens mij moet ik een setje bestellen met een Unit met 3 aders.
     
  10. Bedoel je met dimmen dat ze dan uitgaan of minder fel gaan branden? Ik zag hier ook een topic langskomen van iemand waar de DLR zachter gaat branden op het moment dat het dimlicht gaat branden. Dat kan neem ik aan ook als je automatische verlichting hebt?

    Ben ook wel benieuwd naar een linkje. Ben er ook nog niet uit of ik ze horizontaal of verticaal wil. Beide is wel wat voor te zeggen.
    Ik heb een meegespoten grille, zijn die ook wel vanuit China te verkrijgen?
     
  11. Ik zal nog eens goed moeten kijken voor de link, daar kom ik op terug
     
  12. met dimmen bedoel ik dat ze op ongeveer 60% van sterkte gaan branden dus niet volledig uit.
    dit kan idd met automatische verlichting, deze heb ik trouwens ook.
     
  13. Oke, want dat is mooi. Dat ze dan gaan dimmen. Heb de auto nog niet zolang dus ben nog van alles aan het uitzoeken.
    Het lijkt mij alleen niet heel mooi staan wanneer je mooie witte DLR's hebt dat de rest nog een gelige gloeilamp kleur heeft.

    Hebben jullie ook stadsledjes in de auto? Waar kan je deze het beste krijgen? Ik heb ze voor mijn Ibiza (heb hem nu niet meer) destijds online besteld maar had ze toch dat ze redelijk snel stuk gingen en ook zat ik te rommelen met de grote van de leds anders pastten ze niet.
     
  14. Even een tip van Flip. Op Aliexpress staan de lampen voor 59 dollar. Scheelt nogal met 169 Euro.

    Groet Flip
     
  15. Klopt dat was de site waarin ze besteld heb, denk 45€ incl verzending!

    Ik heb ook leds in de stadslichten, deze branden wel niet als de Drl branden.
     
  16. Dit word positie licht genoemd.
     
  17. #19 pebou, 17 jul 2015
    Laatst bewerkt door een moderator: 17 jul 2015

Deel Deze Pagina