1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Isofix monteren voor kinderstoeltjes op achterbank

Discussie in 'Handleidingen Focus II' gestart door akusters, 29 nov 2008.

  1. Thanks! Dat vermoeden had ik al.
     
  2. Ik heb er nu twee zitten in me auto achteraan :)
     
  3. Ik heb ook sinds kort een ISOfix beugel in mijn auto, maar de sticker heb ik er even niet bij gekregen. Nu kan je je afvragen wat de meerwaarde is.. Maar er rijden ook 100.000 auto`s rond met "baby aan boord". Wellicht bij een ongeluk handig voor de hulpdiensten om dit te weten?? Ze doen het er niet zomaar bij.

    Hoor graag jullie mening!

    (doe rustig aan. Eind juli is ze uitgerekend!)
     
  4. Die sticker is een plaatje van een zogenaamde top-tether aansluiting. Dat is een haakje wat bij sommige auto's in de hoedenplank, achterbank of kofferbak zit. Je bevestigt er bij sommige isofix stoeltjes een riempje aan die ervoor zorgt dat het stoeltje niet kantelt bij een botsing. Hetzelfde effect bereik je met een steunpoot, wat je trouwens vaker ziet.
    Mij FoFo 2 fase 2 heeft zo'n "top-tether" aansluiting niet, dus heb ik het stickertje ook niet opgeplakt.
     
  5. Ik heb een MC Family houder met steun. Dan is de sticker niet van toepassing. Dank voor het antwoord!!

    Robert
     
  6. Zojuist ook gemonteerd. Echt een fluitje van een cent. Family Fix zit er al. Kleine kan komen ;)
     
  7. Hoe zit dit met de bekleding? Van de week toen ik de auto ging ophalen hadden we het met de dealer hier ook over en die vertelde dat er gesneden moest worden in de bekleding. Lijkt mij een beetje een raar verhaal.
     
  8. Onzin..

    Er komen twee wigvormige kunststof dopjes tussen de rugleuning en de zitting in. Verder niets..

    Robert
     
  9. Er hoeft niet in de bekleding gesneden te worden. De beugeltjes komen in de naad tussen het zitkussen en de rugleuning te zitten.
     
  10. Dat dacht ik ook al dat het onzin zo zijn. Maar bedankt voor de info.
     
  11. Er hoeft inderdaad niet in de bekleding gesneden te worden....hoe verzinnen ze het:schater:

    Je kunt er wel moeilijk bij, maar dat is alles.
     
  12. isofix voor c-max

    Hallo,

    Ik zal me eerst even kort voorstellen.
    Ik ben DP en ben vanaf as woensdagin hetbezit van een C-max 1.6 TDCI Futura bouwjaar 2004.

    IK heb deze topic even doorgelezen en nu heb ik de vraag of er voor een C-max ook soortgelijke beugels te bestellen zijn of dat het een stuk gecompliceerde ligt.

    alvast bedankt!!:)
     
  13. Voor de C-max zijn ook isofix beugels te krijgen. Dit zijn andere beugels als er in de Focus gebruikt worden. Ik denk dat de montage bij de C-max niet veel anders is als bij de Focus.
     
  14. Focus MK1 Isofix beugel

    Gisteren ook maar zo'n Isofix beugel gehaald. Die dopen had ik met een grote kruisschroevendraaier er zo uit gedraaid (geluk misschien). Helaas pasten de meegeleverde M10 bouten niet in mijn Focus MK1 van 1999 snel even twee bouten gehaald M8 en het zat er in een paar minuten in de auto. Wat een simpel systeem is dat ISOfix zeg.
     
  15. Binnenkort voor tweede keer papa aan het worden, dus zeer interessant topic :thumbs:

    Mis nog 1 stukje info.

    Hoe zit het met het neerklappen van de achterbank. Plastic houdertjes verwijderen?? Zitting omhoogklappen (geen probleem) maar hoe zit het met de rugleuning ??
    Valt die over de beugels of prikken de beugels dan IN de rugleuning.

    Iemand die me daar over kan vertellen??
     
  16. Je kan de rugleuning (na het verwijderen van de kunststof geleiders) gewoon net zo neerklappen als voorheen. Ik heb dit al diverse keren gedaan en heb in ieder geval nog nooit gemerkt dat de beugels dan in de rugleuning worden gedrukt.

    Wel is het zo dat de kunststof geleiders afdrukken achterlaten in de bekleding van zowel de rugleuning als de zitting. Als je de geleiders verwijderd blijft dit een paar dagen zichtbaar.
     
  17. Okay, prima.

    Die dopjes zijn die echt nodig, of kun je ze ook apart leggen en gewoon niet gebruiken, of alleen gebruiken als je de ISOFIX echt gebruikt??
     
  18. Je bedoeld de kunststof geleiders ?

    Deze zijn alleen bedoeld om het Isofix kinderzitje gemakkelijk te centreren t.o.v. de beugels zodat het zitje er gemakkelijk in klikt en om de achterbank bekleding te beschermen. Voor de werking van het Isofix systeem zijn ze niet noodzakelijk.

    Als er geen Isofix zitje in de auto zit zou ik de geleiders er ook uit laten.
     
  19. Kan je die geleiders ook apart bestellen?

    Of iemand die erover heeft?
     
  20. Voor zover ik weet zijn de geleiders onderdeel van de Isofix bevestigingsset en niet los leverbaar (ze staan in ieder geval niet los afgebeeld in E-cat).

    Vaak worden de geleiders ook bij een Isofix kinderzitje meegeleverd. Bij de Maxi Cosi Easyfix en Römer KidFix zitjes die ik tot nu toe heb gehad waren ook geleiders meegeleverd.
     

Deel Deze Pagina