Techniek & onderhoud Alles over de techniek en het onderhoud van de Focus.


Reageren
 
Discussietools Weergave
Oud 19 oktober 2017, 13:43   #1
flins
 
Geregistreerd: 4 oktober 2015
Berichten: 99
Standaard Moeilijk schakelen 2.0 TDCI

Mensen,

Ook na ruim 29.000km vind ik dat de versnellingsbak van mijn Focus 3.2 2.0 TDCI met momenten moeilijk schakelt. Dit al vanaf het moment dat ik de auto nieuw gekregen heb.
Met name opschakelen van 2 naar 3 en terug van 4 naar 3 lijkt het vaak alsof ik de bak over een hobbel" moet helpen, en daarom veel meer kracht moet zetten om de bak in de gewenste versnelling te zetten.
Het euvel lijkt zich vooral voor te doen bij lagere toerentallen, maar schakelen bij 2300-2400 toeren moet toch geen probleem zijn bij een moderne, dikke diesel, lijkt me.
Koude of warme motor maakt geen verschil.
De overige versnellingen leveren geen problemen op.

Heb dit al 2x aangegeven bij de dealer, maar hij komt niet verder dan "de koppeling wat verder afgesteld", en "moet misschien nog even inlopen". Het eerste levert weinig tot geen verbetering op en het laatste zou na bijna 30.000km toch wel gebeurd moeten zijn, lijkt me...

Zijn er meer mensen die dit opgemerkt hebben? Misschien ook bij benzine uitvoeringen? (2.0 TDCI's lijken niet heel erg dik gezaaid...)
Indien ja: wat is de oplossing geweest? Dan kan ik dat aan de dealer aangeven. Hij weet het blijkbaar niet...

Ik vind eigenlijk dat een moderne bak gewoon soepel en vlekkeloos moet schakelen, heb er in vorige (ook veel oudere) auto's nooit last van gehad.

Thanx in advance!
grtzzz
__________________
flins is offline   Met citaat reageren
Oud 19 oktober 2017, 22:14   #2
gerardTDCI
Meeting commissie
 
gerardTDCI's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 februari 2011
Naam: gerard
Kenteken: 09-GST-1
Locatie: zoetermeer
Leeftijd: 49
Berichten: 16.157
Standaard

@Remco heeft een 2.0TDCI
__________________

1.6 wagon titanium bns, panther black 2008
gerardTDCI is offline   Met citaat reageren
Oud 19 oktober 2017, 23:36   #3
trucker0werner
Focusclub Lid
 
trucker0werner's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 maart 2010
Berichten: 1.980
Standaard

lol koppeling afgesteld.
naar mijn mening zit er hydraulische druklager in. daar valt totaal niks aan af te stellen. tevens zou je dan in elke versnelling moeilijk moeten gaan.

denk niet zo zeer dat afstellen van de schakelkabels zal helpen. dit omdat je juist het hebt met alleen de 3de versnelling. heb je het met 1 en 2 of heb je het met 5 en 6 dan zou je schakelkabels kunnen afstellen.

in dit geval zou ik bijna zeggen dat het de 3de versnelling zelf is. of in de schakelpook meganisme iets zit of dat de synchomeshringen van de 3de versnelling niet goed zijn.

als je garantie hebt langs gaan, eventueel daar in de showroom in andere auto zitten en kijken hoe die schakelt.


tevens heeft hij het met afgezette motor het ook. of heeft hij het altijd
trucker0werner is offline   Met citaat reageren
Oud 20 oktober 2017, 08:12   #4
flins
 
Geregistreerd: 4 oktober 2015
Berichten: 99
Standaard

Dealer zei toch echt dat ie de kabel had afgesteld... Klinkt mij een beetje als: "kweet het ook niet..."

Als de motor uitstaat treedt het euvel niet op. Dat zou betekenen dat het niet aan de schakelkabel ligt, maar aan de bak zelf?
Het is ook niet zo dat het bij elke keer schakelen optreedt, soms schakelt de bak wel goed, andere keren weer niet.

Heb idd garantie, dus misschien nog maar eens teruggaan. En anders eens naar een andere dealer...
__________________
flins is offline   Met citaat reageren
Oud 20 oktober 2017, 09:39   #5
trucker0werner
Focusclub Lid
 
trucker0werner's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 maart 2010
Berichten: 1.980
Standaard

waarschijnlijk bedoelen ze dan niet de koppelingkabel bijgesteld.
maar bedoelde ze de schakelkabels afgesteld.

dat het ene keer wel doet en de andere keer niet ligt aan toerental. als toerental van de versnelling en de as gelijk zijn schakelt hij makkelijk.
is het niet gelijk dan moet je met de synchromeshring de snelheid gelijk krijgen om hem in de versnelling te krijgen.

dit kan door de meshring zelf komen. maar ook als de koppeling gekoppelt blijft dan staan er nog steeds krachten op. het laatste lijkt me sterk anders zou je in alle versnellingen er last van hebben.

hoe dan ook als het niet goed is, dan zal dat door dealer geconstateerd moeten worden en zullen ze het op moeten lossen.
althans als ik zo jouw verhaal lees
trucker0werner is offline   Met citaat reageren
Oud 20 oktober 2017, 09:44   #6
jason101
 
jason101's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 juni 2008
Naam: Douwe
Kenteken: 5-SBX-48
Locatie: Leidschendam - Voorburg
Leeftijd: 54
Berichten: 4.214
Standaard

Mijn ervaring is en was ook bij de MK1 dat als je te snel wilt doorschakelen van 2 naar 3 dat die wel eens wilt stokken.
__________________
jason101 is offline   Met citaat reageren
Oud 20 oktober 2017, 12:04   #7
Remco
Administrator
 
Remco's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 mei 2007
Naam: Remco
Locatie: Hoog Baarlo
Leeftijd: 41
Berichten: 4.805
Visit Remco's Facebook
Standaard

Ik herken je verhaal over het schakelen ten dele, met name bij terugschakelen.
Bij het opschakelen voel je inderdaad wel 'een hobbel', maar ik vind dit persoonlijk niet storend. Er zijn misschien soepelere bakken, maar hij schakelt wel lekker direct en je zit nooit verkeerd.
Ik zie het als een beetje sportief schakelen. Ik heb wel het gevoel dat m’n iets verfijnder schakelde.

Wat ik persoonlijk vervelender vind is de overgang van de 1e naar 2e versnelling. Dan heb ik het niet over het schakelen, maar het oppakken van de motor. Dit moet je met wat beleid doen, anders pakt hij vrij lomp op. In de overige versnellingen ervaar ik dit niet.
__________________
Er zijn diverse handleidingen beschikbaar voor het forum:
Tips en richtlijnen voor gebruik van de quotefunctie -- Handleiding voor het plaatsen van foto's -- Youtube-film plaatsen op het forum
Remco is offline   Met citaat reageren
Oud 20 oktober 2017, 13:45   #8
dutchguy
 
dutchguy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 september 2007
Berichten: 5.371
Standaard

Laat ook maar eens een software update uitvoeren op de pcm.
Mijn ervaring is dat het schakelgedrag ook sterk afhankelijk is van hoe mooi de motor loopt.
Juist dit soort dingen wordt nog veel aan gesleuteld met software.
__________________
dutchguy is offline   Met citaat reageren
Oud 7 december 2017, 08:49   #9
skinx
 
Geregistreerd: 31 mei 2016
Kenteken: -
Locatie: Rotterdam
Berichten: 6
Standaard

ik krijg vandaag mijn focus Terug van de Garage (2.0TDCI) hij had van het begin schakel problemen van zijn 2 naar 3 en van 4 naar 3
het zelfde prbleem als @flins aangeeft. geen verklaarbaar patroon te vinden.
hij ging af en toe niet lekker in zijn 3
alles al paar keer af gesteld.

vanmiddag krijg ik hem terug
ze hebben een lager vervangen en versnelling 3 vervangen.
hopen dat het opgelost is
skinx is offline   Met citaat reageren
Reageren



Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie



Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.